Seitse viisi, mis aitavad sul muutuda enesekindlaks inimeseks

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Enesekindlus ei ole just kõige lihtsamini saavutatav omadus, aga sa vajad seda, et kõndida läbi elu õnneliku ja võimalikult ehedana. Enesekindluse saavutamine ei juhtu üleöö, aga neid soovitusi jälgides jõuad selleni õige pea.

Eksperimenteeri erinevate stiilidega

Enesekindlus oleneb paljuski sellest, kuidas sa iseennast näed. Eksperimenteerides erinevate stiilidega ja leides lõpuks selle ühe, mis sinu jaoks kõige paremini töötab on esimeseks sammuks selle suunas, et kõnniksid enesekindlalt ükskõik kuhu sa parasjagu minemas oled. Mood võib tulla ja minna, aga sinu mugavus on see, mis peab alati jääma.

Lisa enesearmastust oma igapäevasesse rutiini

Olenemata, kas sa loed  iga hommik mõtteteri iseenese armastamise kohta või ütled seda valju häälega peegli ees, selle väljendamine on igatahes väga oluline. Kui sa respekteerid ja armastad ennast, siis ei aktsepteeri sa teistelt midagi vähemat. Enesekindlus algab sinust endast ja enesearmastus peab olema osa sellest, kes sa oled.

Ära varja oma tundeid

Enesekindel olemine tähendab seda, et sa ei häbene oma tundeid. Kui need pulbitsevad sinu sees, siis miks mitte neid välja öelda? Oma tunnete osas aus olemine ei tähenda, et oleksid õel või veritseva südamega – see näitab, et oled vahetu inimene.

Ära võrdle ennast teiste inimestega

Kõik me oleme erinevad. Kui sa pead seda endale miljon korda ütlema, et seda mõista, siis palun hakka pihta. Maailm ongi värvikirev ja huvitav seetõttu, et me oleme kõik ainulaadsed isiksused. Sa võid olla ise kaunis maal, aga ikka imetleda teiste töid.

Aktsepteeri, et on asju, mida sa ei saa muuta

Aktsepteerides, et on olukordi, kus sa ei ole võimeline situatsiooni kontrollima, aitab sul kasvatada enesekindlust. Lase universumil omasoodu kulgeda ja astu vahele vaid seal, kus on see vajalik ja võimalik. Kui sa lepid, et sinu võimuses ei ole kõiki asju mõjutada, siis oled palju rahulikuma meelega.

Naudi iseenda seltskonda

Kui sa naudid iseenda seltskonda, siis tõenäoliselt naudivad teised inimesed seda samuti. Sa tead, mida inimestele pakkuda, kui tunned ennast ka ainult iseenda seltsis hästi ja mugavalt. Ilmselgelt, sa oled lahe.

Määratle ise oma õnn

Enesekindlus ja õnn kõnnivad käsikäes. Kui sul on üks, siis suure tõenäosusega on ka teine. Hetkest, kui sa oled leidnud oma õnne definitsiooni, võid kõigele vastu astuda enesekindlusega. See on omadus, mida ehitatakse aja jooksul, aga kunagi pole liiga hilja sellega algust teha, kirjutab Elite Daily.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles