Enam levinud põhjused, miks abielud ei õnnestu

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CandyBox Images / PantherMedia / Scanpix

Abielu edukusel ei ole midagi pistmist vedamisega. See nõuab palju tööd ja kannatlikust. Tähtis on endale kogu aeg teadvustada, millised tunded sind valdavad ja mida mõtleb sinu partner, nii on võimalik probleemidele jälile jõuda enne, kui on juba liiga hilja. Põhjused, miks abielud purunevad, ei ole tegelikult üldse nii ilmselged ja sa ei pruugi nende peale võib-olla tullagi. Kui sa tunned, et sinu abielu ei kulge hetkel just kõige sujuvamalt, siis võib-olla on asi mõnes meie poolt välja toodud põhjuses.

Te unustasite oma sõpruse

Mäletad seda aega, kui sinu partner oli ühtlasi ka sinu parim sõber? Te veetsite tunde igasugustel teemadel rääkides ja sa tundsid ennast nii õnnelikuna, kuna abiellusid inimesega, kellega sa armastad koos aega veeta. Mis siis juhtus? Aastad möödusid ja elu ning kohustused tulid teele ette. Vaateväljalt kadus see üks väga tähtis osa teie suhtest. Te ei olnud enam sõbrad, vaid üksnes partnerid, lapsevanemad ja toanaabrid.

Sa eeldasid, et suhe toimib ilma vaeva nägemata

Abielu nõuab alati tööd, eriti siis, kui olete juba pikemat aega koos olnud. See, et te kaks ei kakle, ei tähenda, et arenguruumi ei oleks. Koguaeg mugavustsoonis olemine ei ole suhtele samuti hea. Te peate asju aeg-ajalt muutma, et tuua suhtesse värskust ja põnevust. Abielu püsimiseks on väga tähtis säilitada ka omavaheline intiimsus, sest seks ei ole vaid füüsiline akt, vaid mõjutab meid väga palju ka vaimselt.

Sa unustasid, kellesse ta armus

Keegi ei ole igavesti täpselt sama inimene, kes ta oli altari ees, aga on tähtis endale meenutada seda karakterit, kellesse sinu partner kõige alguses armus. Sa ehk ei suuda igavesti olla selline spontaanne rändur nagu sa kunagi olid, aga kui see oli omadus, mis teda alguses sinu puhul kõige rohkem kütkestas, siis paku nüüdki mõnikord välja mõni lahe aktiivne tegevus, mida koos ette võtta. Suureks saamine ei tähenda seda, et me peaksime unustama selle, kes me kunagi olime. Meenuta oma partnerile, et sul on ikka need omadused, mis pani tema pilgu sinul peatuma.

Te ei pööra probleemidele õigel ajal tähelepanu

Abielud ei purune üle üleöö. On võimalik, et märgid selle kohta olid õhus juba aastaid, aga kummalgi osapoolel ei olnud piisavalt julgust neid tõstatada või arvati, et need on arutamiseks ebatähtsad. Kui sa lükkad asju aina peitu, siis lõpuks kujuneb välja midagi suuremat. Avatud suhtlus on väga tähtis osa edukast suhtest. Probleemid tuleb lahendada kohe, kui need teele ette tulevad. Juhul kui sa oled suhtes õnnetu, siis kuidas saavad asjad üldse paremaks minna, kui sa hoiad negatiivseid tundeid endas?

See oli vale algusest peale

Võib-olla te mõlemad liialt kiirustasite asjadest ette või olite rohkem lummatud üksteise välimusest, mitte iseloomust ja reaalsest inimesest. Kui sa lähed suhtesse, millel puudub tugev vundament, siis ei tasu arvata, et abielludes loksub kõik paika ja teil on imeline partnerlus. Me ei väida, et poleks erandeid, aga suhe võiks olla kestnud vähemalt mõned aastad, enne kui tehakse pulmaplaane. Aga kui juba ollakse õnnetus abielus, siis kindlasti ei tasuks sinna valedel põhjustel pidama jääda, kirjutab popsugar.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles