Sõbrannaga koos dieedile? Seitse asja, mida peaksid enne teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Olete sõbrannaga mõelnud, et võiks paar kilo kergemaks saada? Koos on ju lihtsam? Ilmselt küll, kuid enne mõtle neile seitsmele asjaolule, mis sõbraga dieeditades kaasnevad.

Vali õige sõber

Oluline on valida dieedikaaslaseks keegi, kes motiveerib sind igas olukorras. Isegi, kui temal on tunne käega lüüa või kogeb tagasilangust, toetab ta sinu püüdlusi edasi.

Tea enda nõrkuseid

Mida sa sööd, millal sa sööd ja kuidas sa trenni teed on kõigil individuaalne. Seetõttu koosta plaan, kus oleks võimalikult vähe eksimisruumi. 

Jälgi realistlikku plaani

Muidugi, nädalaga viis kilo alla võtta oleks tore, kuid kui sead endale ebaratsionaalsed (ja ebatervislikud) eesmärgid, on pettumisoht palju suurem. Sea endale saavutatavaid eesmärke, nii näed ka progressi. 

Otsi ohumärke, et praegune koostöö ei tööta

Kui tunned end hästi ja motiveeritult, on suurepärane! Kui aga tajud pidevat kriitikat ja alavääristamist, peaksid selle koostöö lõpetama. Samamoodi analüüsi ka ennast sõbrana: kas oled toetav ja positiivne?

Piira dieedijuttu

Aeg-ajalt on oluline üksteise progressi kontrollida ja üksteist motiveerida, kuid see ei tohiks olla teie põhiline jututeema. Andke kord nädalas üksteisele 15-minutiline ülevaade senistest tulemustest ning seejärel rääkige edasi igapäevastel teemadel. Ärge muutke kaalualandust kinnisideeks.

Kaalu rohkemate inimeste kaasamist

Kui üks-ühele dieedisõbra moodus pole sinule, kutsu ka teisi teie ettevõtmisega liituma. Selle asemel, et kohtuda sõpradega kohvikus, saage kokku hoopis jooksulindil.

Võta vastutus

Kuigi teete seda kahekesi, oled ise vastutav enda tegude ja tulemuste eest. Ära sõltu ainult sõbrast. 

Allikas: Women´s Health

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles