Köögikiirabi - Sinu kindel abimees toiduvalmistamises

Veski Mati
, Kvaliteedi saladus igas köögis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Veel aastasada tagasi elasime me ajastus, mil peremees kandis hoolt, et leib laual oleks ning perenaine hoolitses, et maja korras oleks ja soe toit laual. Nüüdisajal on asjad aga muutunud - naiste roll ühiskonnas on viimasel poolsajandil märgatavalt muutunud - naistel on tekkinud majanduslik iseseisvus, kasvav osatähtsus tööturul ning seeläbi jagunevad naise ja mehe kodused kohustused erinevalt. 

Söögi valmistamise eest kannavad hoolt mõlemad partnerid - nii mees, kui naine. Kokanduskunst on aga tänapäeval paras väljakutse - mida rohkem on meil erinevaid maitseid, toitaineid ja vürtse, seda enam on söögi valmistamise valikuid. Paraku paljudel meist pole temperementsa Briti tippkoka Gordon Ramsay annet valmistada isuäratav hõrgutis ka kõrbepõhjanud toidust. 

Suurveski Ülemmölder laboratooriumis jahu omadusi kindlaks määramas
Suurveski Ülemmölder laboratooriumis jahu omadusi kindlaks määramas Foto: Veski Mati

Maailmas on miljardeid inimesi, kes päevast-päeva on kimpus toidu valmistamisega, kuna toit ei tulnud välja nii nagu soovitud. Siinkohal tuleb appi Eestis täiesti omalaadne ja ainulaadne Köögikiirabi. Köögikiirabi on põnev, silmaringi arendav ja ideerikas online kokandussaade, kus iga nädal leitakse koos saatejuht ja kokk Mari-Liis Iloveriga vastused painavatele küsimustele, mis toidu valmistamisel ette võivad tulla. Kuid Köögikiirabi pole ainult haarav saatesari, vaid ka omanäoline online keskkond, kus on võimalik lugeda iga nädal õpetlikke ja huvitavaid nippe, harivaid artikleid ja ohtralt huvitavaid retsepte igale maitsele, millest inspiratsiooni ammutada ja pereliikmete silmad särama lüüa.

Toit läks ootamatult kõrbema
Toit läks ootamatult kõrbema Foto: shutterstock.com

Retsepti järgi valmistada maitsev söögipoolis võib tunduda esmapilgul lihtne ülesanne, kuid sageli ka kõige lihtsam retsept osutub kodukokale tõeliseks väljakutseks. Kindlasti oled end sinagi leidnud mitmel korral järgnevatest olukordades: ajakirja kaantevahelt isuäratava retsepti järgi valmistatud tort meenutab pigem linnupesa, krõbe keeks vajub lahtilõikamisel kokku, riisiterad on ülekeedetud ning kleepuvad pudruks, tatar jääb potipõhja kinni ning pott on igaveseks rikutud, pirukatainas tuleb liiga vedel, küpsised muutusid pärast küpsetamist teraskõvaks, et neid on suisa piin mäluda, koogitainas jäi küpsedes liiga nätseks. Kõik need korduma kippuvad probleemid saavad lahenduse tuntud toidublogija, saatejuhi ja kokk Mari-Liis Iloveri abiga. Kahekümne saate jooksul teeb Mari-Liis omal käel järele populaarseimad toidud, mis kodukokal sageli kipuvad untsu minema ning näitab ette, kuidas teha, et saavutada samasugune tulemus nagu retseptil.

Köögikiirabi tuleb appi!
Köögikiirabi tuleb appi! Foto: shutterstock.com

Toit on elu alus. Hea toidu valmistamine teeb aga meele rõõmsaks ja lööb lähedaste silmad särama. Jälgi kindlasti ja hoia silma peal Köögikiirabi tegemistel; sest just Köögikiirabi keskkonnast võid leida vastused ammustele küsimused, mis painasid sind toiduvalmistamisel; saada teada kavalaid nippe, mis toidu valmistamist lihtsamaks muudavad; saada väärtuslike teadmisi erinevate toiduainete kohta, mis meie igapäeva lauda ehivad ning suussulavate roogade ja hõrgutiste retsepte.  

www.naine24.ee/koogikiirabi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles