Aeroobikatreener Katrin Väli silmade plastikast: sõbrannad olid vastu ja ütlesid, et ära seda küll tee

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin neli nädalat pärast opearatsiooni
Katrin neli nädalat pärast opearatsiooni Foto: Erakogu

Olen lavameiki teinud alates 14-eluaastast. See tähendab samas ka, et olen korralikult oma näonahka ja silmalaugusid meiki eemaldades nühkinud. Juba aastaid olen igal hommikul veetnud palju aega peegli ees, et meigiga rõhutada oma silmi – muuta need suuremaks ja säravamaks. Sellest, miks ta otsustas silmade plastika kasuks ja kuidas see kogemus ta elu muutis, kirjutab aeroobikatreener ja meigikunstnik Katrin Väli.

Viimased pool aastat tundusid mu silmad endisega võrreldes tuhmimad ja väiksemad. Kuhugi olid mu mandlikujulised silmad ära kadunud. Esialgu arvasin, et olen lihtsalt trennist kurnatud või pole saanud piisavalt magada. Asja põhjalikumalt uurides selgus, et silmalihased olid nõrgenenud ja silmalaud vajunud. Otsustasin uurida rohkem silmalaugude korrigeerimise kohta ja tulla konsultatsioonile [Cristinas Clinicusse].

Sõbrannad olid vastu – ära seda küll tee

Esialgu olid sõbrannad ja perekond operatsiooni suhtes negatiivselt meelestatud. Kati, ära seda küll tee, see on riskantne ning pärast on terve suvi silmad sinised ja paistes. Vaatamata lähedaste hirmujuttudele oli minu otsus kindel – tahan operatsiooni. Uurisin põhjalikult erinevaid kliinikuid ning lõpuks valisin Christinas Clinicu, sest kliinikul on 25-aastane kogemus. Mu valik õigustas end täielikult. Kliiniku juhataja selgitas väga põhjalikult, kuidas protseduur välja näeb ning mida tohib ja ei tohi enne ning pärast protseduuri teha.

Botox tõi kulmukaare õigesse asendisse

Katrin enne
Katrin enne Foto: Erakogu

Konsultatsioonil sain teada, et silmalauge tuleb vaadata kombinatsioonis otsmikuga. Minul oli väga intensiivne otsmik ja kulmud asusid väga kõrgel, mistõttu soovitas kliiniku juhataja kombineerida silmalaugude plastikat botuliintoksiini süstidega. Protseduur toimus enne operatsioonipäeva, võttis aega vaid 15 minutit ning tulemus oli suurepärane. Pärast süstiprotseduuri olid sõbrannad ja pere heast tulemusest lausa hämmingus, sest kulmukaar oli tõesti ilusti asetunud õigele tasapinnale.

Operatsioon kestis vaid 30 minutit

Katrin pärast
Katrin pärast Foto: Erakogu

Operatsioonile tulles mul suurt närvi sees ei olnud, sest kõik oli algusest peale väga professionaalne. Kliinikusse sisse astudes võttis mind vastu väga tore medõde, kes mind palatisse juhatas. Sellele järgnes kirurgi ülevaatus. Kirurgiks oli kogenud plastikakirurg dr Papeckys, kes operatsiooniks vajalikud jooned silmalaugudele joonistas. Kõige enam kartsin narkoosi, kuid anestesioloog oli väga rahustav ja tore ning uinusin operatsioonisaalis hea tujuga.

Operatsioon kestis vaid 30 minutit. Pärast operatsiooni viidi mind palatisse neljaks tunniks külmakompressiga pikutama. Nelja tunni pärast viis mind autojuht juba koju.

Komplimentidesadu tuttavatelt

Pärast operatsiooni olid silmalaud vaid natuke turses ja punased. Neli päeva pärast operatsiooni võeti niidid välja ning järgnevad paar nädalat paranesin rahulikult. Treenerina näitasin ette vaid samme ning trenni ise kaasa ei teinud. Kolme nädalaga olid silmalaud taastunud ja tulemus suurepärane – minu silmad on taas mandlikujulised ja väljendusrikkad. Olen saanud sõpradelt-tuttavatelt palju komplimente ja see teeb suurt rõõmu.

Olen siiralt tänulik Christinas Clinicu meeskonnale ja soovitan kõigile, kellel silmalaugudega probleem on, pöörduda oma murega professionaalide poole.

_______________________________________________

Operatsiooni kommenteerib Christinas Clinic'u juhataja Brit-Carmen Norlan:

«Silmalaugude plastika on üks esteetilise kirurgia võimalustest, mille puhul saab väikese sekkumisega teha suuri ja efektseid muudatusi. Katrini puhul mängis operatsioonile tulemisel rolli nii geneetika kui laugude venitamine meikimise ja silmameigi vale eemaldamise tõttu. Kuigi Katrin on noor naine, olid ülemised silmalaud tõesti vajunud ning vajasid üleliigse naha eemaldamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles