Video: mitmike kokkutulek rõõmustas rekordarvu peresid

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmike kokkutulek 2017
Mitmike kokkutulek 2017 Foto: Egon Ligi

Eile oli Tallinna loomaaias liikvel erakordselt palju suuri mitmike vankreid - toimus kuues üle-Eestiline mitmike kokkutulek. Kohale saabus rekordarv peresid, kus kasvamas kaksikud, kolmikud ja nende õed-vennad.

«Kohale tuli peresid üle 200, mis on senini suurim mitmike kogunemine Eestis. Rebasemäe piknikuplatsil tehtud ühispilti vaadates on meil väga hea meel näha, kui paljudele peredele kokkutulek oluline on,» kommenteeris korraldustiimi liige Kadri Talva-Ots.

Kokkutulekule saabuti juba aegsasti ja leiti kohe ka palju põnevat. Maadlusklubi Korrus3 matt ei jäänud hetkekski tühjaks, sest tublisid lapsi leidus palju. Soojenduseks tehti lastejoogat ning peale seda ammutati teadmisi Eesti Lastevanemate Liidu, Mürgistusteabekeskuse ja Suukooli koolitustel.

«Sel aastal ootas kokkutulekul osalejaid ees ka beebiala, mis leidis väikelastega perede seas suurt heakskiitu. Kui pisikesed said süüa ja ennast värskendada, siis suuremad lapsed osalesid samal ajal erinevates töötubades,» tutvustas toimunut korraldustiimi liige Mirjam Treiel.

Traditsioonilisel suurel ühispiknikul katsid osalejad uhke laua ning peale suure ühispildi tegemise järgselt maiustasid kuuma suveilma nautivad lapsed jäätisega. Tänu toredatele toetajate fortuunale ootas igat peret ees ka lisaüllatus.

Kokkutulekut hoidis sellel aastal ka ilmataat, kes päästis piksenooled valla alles peale ürituse lõppemist.

Mitmike kokkutulek sündis kuus aastat tagasi Facebooki grupis «Mitmikud», kus praeguseks liikmeid üle 1200. Kokkutulekut korraldavad kolm naist, kelle peredes kasvavad keskmisele mitmikeperele kohaselt kaksikud ja nende õed-vennad.

Vaata ka TV3 videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles