Ivo Nikkolo sügistalvine kollektsioon keskendub meeltele ja kogemustele

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltikumi üks hinnatuimaid disainerbrände Ivo Nikkolo sügis/talv 2017 kollektsioon pöörab asjade asemel tähelepanu kogemustele, mis läbi erinevate meelte meieni jõuavad.

Ivo Nikkolo värske sügistalvine kollektsioon sündis inspireerituna külaskäigust erakordsesesse muuseumisse Londonis, mis võimaldas Ivo Nikkolo disaineritel Britta Laumetsal ja Margot Vaaderpassil rännata ajas tagasi 18. sajandi siidikudujate hubasesse ateljeesse, ergutades kõiki oma meeli sealsete rikkalike puuviljatoonide, tiksuvate kellade, pipralõhnalise atmosfääri ja antiiksete kangarullide iluga. Seetõttu kutsub Ivo Nikkolo algaval sügistalvisel hooajal teekonnale, kus meid ümbritseva põneva maailma kogemise võtmeks on kõikide meeltega tunnetamine.

Kollektsioonis valitseb tasakaal küllusliku maksimalismi ja põhjamaise minimalismi vahel. Pingutusteta sündinud elegants ja veetlevad detailid on märksõnad, mis Ivo Nikkolo värsket kollektsiooni iseloomustavad. Kollektsioon on tulvil erinevaid siluette, alates lendvatest ja drapeeritud vormidest kuni korrapärasteni, peegeldades kõiki olulisemaid sügistalviseid moetrende. Mahedaid naturaalseid toone täiendavad külluslikud puuviljatoonid koos mündirohelise, marjapunase ja antiikvirsiku aktsentidega, täiendavat sära lisavad aga küütlevad pronksjad ja kuldroosad toonid. Kellukakujulised varrukad, voldid, needid ja rõhutatud vöökohad vihjavad ajaloost ammutatud inspiratsioonile.

Nagu alati, mängivad nii materjalid kui ka tehnoloogia Ivo Nikkolo kollektsioonis olulist rolli. Hoolikalt valitud kangad on nahasõbralikud ja võimaldavad luua ajas kestvaid riideesemeid. Enamik materjale on naturaalsed, kollektsioonis kohtab palju siidi, puuvilla, villa, viskoosi ja nende erinevaid segusid. Suurem osa kangastest pärineb Itaaliast ja Portugalist ning rohkem kui pool kollektsioonist on valminud siinsamas Eestis, kogenud õmblus- ja rätsepmeistrite käte all.

Kollektsiooni eesmärk on juhtida tähelepanu kõigile viiele meelele ja kogemisele: nägemisele, kompimisele, kuulmisele, maitsmisele ja haistmisele. Ivo Nikkolo disainerid soovivad kollektsiooniga juhtida tähelepanu väikeste ilusate asjadele meie ümber, avades silmad ja kõrvad, julgeda puudutada ja kogeda ja maitsta - kui olete valmis seda kõike kaasa tegema, ehtige end Ivo Nikkolo “Open Your Eyes” tikitud prossidega, süüdake Ivo Nikkolo vürtsikalt piprane aroomiküünal ning nautige helisid Spotify muusikaloendist, mille on teie jaoks kokku pannud Ivo Nikkolo disainerid Britta Laumets ja Margot Vaaderpass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles