Kuus põhjust, miks mitte abielluda

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gualtiero Boffi / PantherMedia / Scanpix

Mitte kõik ei vaja, ega tahagi öelda «jah.» Kirjanik Leah Hager Cohen selgitab miks.

Abielus mitte olemine ei tähenda, et sa oled üksik

Kui sa oled abielus, siis oletatakse, et sul on alati keegi olemas – heas ja halvas. Aga tegelikult võib sul keegi heas ja halvas olemas olla ka siis, kui sa ei ole abielus. Keegi, kelle peale loota, keda armastada, kellega koos naerda, tülitseda ja keda igatseda. Abielus mitte olemine ei tähenda kaugeltki seda, et sa oled üksi. Sinu elus on sõbrad, armsamad, õed, vennad, naabrid ja kolleegid. Sul lihtsalt ei ole abikaasat. Võib-olla sa käid kohtamas, võib-olla oled suhtes olnud kaks aastat ja sellele järgneb veel viis aastat lihtsalt suhet. Võib-olla sa ei otsigi praegu romantilist suhet, aga see ei tähenda, et sa üksi oled. Sa ei pea olema abielus, et omada kõiki neid asju, mida abielu peaks sulle andma – kogemusi ja intiimsust.

Sest armastus on müsteerium

Abielu seevastu on definitsioon, mida kinnitatakse igava ja lihtsa lepinguga. Ma ei vaja, et minu abielu defineeriksid ametlikult terminid. Armastuse ilu ei ole võimalik defineerida ja see pidevalt muutub.

Reaalne turvatunne tuleb sellest, kui sinust hoolitakse sellisena nagu oled

Häirivaid asju elus juhtub ja abielu ei peata seda. Turvatunne muudab rasked ajad talutavaks. Kui sinu ümber on inimesed, kes sind tunnevad ja imetlevad, siis see tekitab turvatunde. Olgu nendeks lapsed, töökaaslased või partner. Sa vajad inimesi, kellele saaksid loota.

Sa võid ikkagi sõrmuse sõrme saada

Kui üks minu sõbrannadest sai 40, siis ta korraldas tüdrukuteõhtu ja tellis meilt erinevaid majapidamistarbeid ja kingitusi. Alguses ma arvasin, et see on imelik ja lausa isekas, aga siis ma mõistsin: ma ei tundnud kunagi kadedust, kui minu kihlatud sõbrannad said kingitusteks lokitange, blendereid ja armsaid nõusid. Miks ma peaksin oma mitte abielus sõbrannadele vähemat soovima? Ja õigupoolest, miks ma ei peaks neid asju ka endale soovima? Mitte just majapidamistarbeid, aga muid abieluga seotud asbekte. Kui me olime peigmehega koos olnud viis aastat, siis ma tahtsin endale mingit sümbolit meie sidemest, midagi mis oleks kogu aeg minuga. Ma teatasin talle häbelikult, et mulle meeldiks sõrmust saada. Tema läkski välja ja leidis mulle kauni sõrmuse.

Võite alati lihtsalt lahku minna

Me oleme peigmehega koos olnud rohkem kui 10 aastat ja millal iganes on meil eriti suur tüli, siis mõtlen ma alati kergendustundega, et meid ei hoia koos midagi muud peale mõlemapoolse soovi olla üksteisega. Meil on alati vabadus minna lahku kohe, kui asjad muutuvad talumatuks. Selline teadmine on väga magus!

Sest sa võid alati abielluda järgmisel aastal, ülejärgmisel või sellest veel järgmisel

Ma ei ole abielu vastu sõdija ja see ei ole ettekirjutus, vaid lihtsalt list. Ma olen ühe korra abielus olnud ja tõde on see, et me ei ole peigmehega abiellumist välistanud. Me ei ole kindlad, mis peaks tekitama soovi asi ametlikuks teha, aga see võimalus on olemas. See ongi kogu mõte: avatuks jäämine. Me tahame jääda avatuks ideedele, mõtetele, tunnetele, kogemustele ja üksteisele. Pole tähtis kas sa oled pikaajalises suhtes, hukule määratus suhtes, just alanud romantilises suhtes või üksinda – keegi meist ei tea, mis tulevik toob.

Allikas: oprah.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles