Austraalia köök: sõrmlaimist kooliaiani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehtpeedi-frittata.
Lehtpeedi-frittata. Foto: Pille Petersoo

Stephanie Alexander on Austraalia toidumaailma suurkuju, umbes nagu meile Salme Masso. Nami-Nami kokandusportaali juht Pille Petersoo käis Stephaniel külas ja uuris, mida maailma kuklapoolel süüakse. Hiljem kodus kauge maa kokandusguru retseptide järgi tehtud lehtpeediroad maitsesid suurepäraselt.

Võimalus veeta hiljuti seiklusrikas nädal Austraalia suure veinimaja Jacob’s Creeki juures kohalikku veinikultuuri uurides ja vestelda Austraalia ühe tuntuma toidukirjutaja, koka ja kokandusaktivisti Stephanie Alexanderiga andsid muu hulgas aimu, mida söövad sealsed eestlased.

Eestlasi elab Austraalias umbkaudu 10 000, meie väikese rahva kohta on seda üsna palju. Nende hulka kuuluvad nii eelmise sajandi sõjapõgenikud ja nende järeltulijad kui ka uuema aja nooremad väljarändajad. Rohkem elab Eesti päritolu inimesi veel vaid Venemaal, Ameerika Ühendriikides, Rootsis, Kanadas ja Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles