Lihtsad nipid, kuidas päeva jooksul vähem süüa

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ruslan Olinchuk / PantherMedia / Scanpix

Pidev nälg ja käsi haaraks muudkui söögi järele? Siin on kolm lihtsat nõuannet, millega vähendad enda näljatunnet ja päeva jooksul tarbitud kaloreid.

Joo vett enne sööki

Uuringud on näidanud, et klaas vett enne sööki aitab täiskõhutunde saavutada kiiremini kui muidu. Kokkuvõttes tarbid vähem kaloreid ega kannata ka nälja käes. Lisaks eksitavad tihti inimesed janu näljaga. Kui jood enne sööki, tunned peagi, kas kõht on ikka päriselt tühi.

Proteiinide olulisus

Proteiin peaks sisaldama umbes 20-30 protsenti päevasest kalorsusest. See on hea mitmeks asjaks: aitavad ehitada lihaseid, saada täiskõhutunde. Kindlasti kaasa seda ka hommikusööki, kuna hommikusöök määrab ära sinu päevase ainevahetuse. Euroopa terviseajakiri tegi katse, kus selgus, et need, kes hommikuks muna söövad, tarbivad päeva jooksul keskmiselt 438 kalorit vähem.

Kiudained täidavad kõhtu

Usu või mitte, lahustumatutes kiudainetes pole ühtegi kalorit! Kiudained täidavad mõnusalt kõhtu nii, et süües väiksema koguse on kõht rohkem täis kui muude toitainete puhul. Puuviljad, juurviljad ja pähklid on head kiudainete poolest, aga madalad kalorsuselt. Aga ole tähelepanelik! Kui sa ei joo palju vett kiudainerikast toitu süües, võib see ummistada sinu seedimisteid, mistõttu võid kannatada kõhuvalu või krampide käes.

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles