Ohtlik! Väldi rasedana neid jooke

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Kas vesi võib sulle rasedana kahjulik olla? Aga piim? Siin on kuus jooki, mille tarbimist last oodates vältida.

Suhkrustatud joogid

Tarbides liiga palju suhkrut raseduse ajal, võtad rasedusega juurde rohkem kui tervislik oleks. Suhkur pole küll otseselt lapsele kahjulik, kuid suhkrustatud jookidest ei saa ei sina ega su laps mingeid toitaineid.

Alkohol

Ameerikas tehtud uuringu kohaselt ei ole ohutu ükski kogus alkoholi rasedana. Alkoholi tarbimist lapseootel olles on seostatud nii arengufunktsioonide aeglustumise kui erinevate sünnidefektidega. Kuigi paljud arstid räägivad, et klaas veini vahel on okei, on mõistlik riskide minimaliseerimiseks alkoholist sel ajal üldse eemale hoida.

Pastöriseerimata piim

Pastöriseerimata piim võib sisaldada ohtlikke baktereid, mis võivad põhjustada haigust või lausa raseduse katkemist. Pastöriseerimise protsess tapab piimas olevad bakterid, tehes piima joomise rasedana ohutumaks.

Kofeiiniga kohv või tee

Lapseootel olles peaks jälgima (ja piirama) enda kofeiinitarbimist. Nii šokolaad kui tee võivad olla kofeiini lisaallikaks. Koguse paika saamiseks oleks hea konsulteerida arstiga.

Pudeli- või kraanivesi, mis sisaldab pliid

Kui sinu kodus on endiselt pliist torud, lase enda vee sisaldust enne joomist testida. Kõrget plii sisaldust vees on seostatud madala sünnikaaluga, enneaegse sünnitusega ja aeglase arenguga. Ka mõni pudelivesi võib olla lihtsalt kraanist lastud ning müügile pandud, mistõttu tutvu ka erinevate müüdavate veepudelitega enne joomist. 

Joogid toorete munade baasil

Välismaal on selline jook nagu eggnog. Ka meil tehakse erinevaid smuutisid ning tervisejooke vahel muna-baasil. Toored munad võivad sisaldada salmonellat, mis põhjustab tõsist haigust. 

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles