Mida süüa, kui sul on polütsüstilised munasarjad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Mitmed naised on saanud arstilt diagnoosiks polütsüstiliste munasarjade sündroomi. Kui oled üks neist, siis on teatud söögid, mis sinu organismil aitavad olukorda parandada.

Polütsüstilised munasarjad on paraku pea igal kümnendal naisel. Nüüd on aga selgunud, et mõned toidud võivad olemist kergendada.

Söö rafineerimata süsivesikuid

Polütsüstiliste munasarjade sündroom mõjutab ka insuliini käsitlemist kehas. See tähendab, et glükoos ei imendu su rakkudesse nii hästi. Tarbi palju täisteratooteid (riis, pasta ja nii edasi).

Igas toidukorras olgu tervislikke rasvu ja proteiini

Kui hoiad toidus tasakaalus rafineerimata süsivesikud, head rasvad ja proteiini, aitab see tegeleda sinu insuliiniresidentsusega. Teisisõnu - aitab süsivesikutel imenduda.

Söö tihti ja lisa vajadusel toitaineid

Suur osa toitumisest peaks olema eesmärgiga säilitada kehas insuliinitaset. Seega söö päevas pigem viis väiksemat einet kui kolm suurt. Lisaks on paljud antud diagnoosiga naised D-vitamiini puuduses. Pole halb mõte seda vajadusel juurde võtta.

Allikas: WellAndGood

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles