Statistika on rääkinud: nii kaua on keskmiselt paarid koos enne abiellumist

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Pea iga inimene, kes soovib kunagi abielluda, tahab teha seda terveks eluks. Kahjuks see alati nii ei lähe. Küll aga on inimesed leidnud võimaluse lahutuse tõenäosust vähendada- nad abielluvad hiljem.

Uuringu käigus küsitleti 4000 hiljuti abiellunud paari. Tulemused kõnelesid enda eest.

Keskmine koos oldud aeg enne abiellumist oli 4,9 aastat. Kuid statistika läheb täpsemaks. Keskmine paar käib enne kokku kolimist 17 kuud kohtingutel, elab koos keskmiselt 22 kuud enne kihlumist, elavad kihlatuna 20 kuud enne altari ette jõudmist. Kokku elab paar koos keskmiselt kolm ja pool aastat enne abieluranda sõudmist. Enne abielu elab koos 89 protsenti paaridest.

Abielludes on keskmine vanus naistel 31 aastat ja meestel 33 aastat (1971. aastal oli naiste keskmine 22,6 aastat ja meestel 24,6 aastat). 85 protsenti vastanutest ütles, et nad arutasid omavahel abielu enne ettepaneku tegemist ja 83 protsenti väitsid, et nad ei tundnud survet abiellumiseks.

95 protsenti abiellunutest soovitaks abielu ka teistele ning 85 protsenti ütlesid, et abielu muudab suhte tugevamaks. Abiellunutest 60 protsenti väidavad, et nad pole kunagi varem nii õnnelikud olnud.

Allikas: Women´s Health

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles