Kuidas jõuda orgasmini? Õpi tundma enda keha! (1)

Sisuturundus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Seksuaalselt rahuldatud inimesed on palju tervemad nii vaimselt kui füüsiliselt, nad on loomingulisemad, jõuavad enda eesmärkideni takistusteta ja julgevad olla need, kes nad tahavad. Jõudmaks teadmiseni, milline võti avab ukse orgasmini, tuleb varuda aega eelkõige iseenda tundmaõppimiseks.

Durex* viis eelmisel aastal läbi laiapõhjalise uuringu seksuaalselt aktiivsete täiskasvanute seas, et saada vastust küsimusele, kas mehed ja naised jõuavad orgasmini võrdselt. Suisa 81% uuringus osalenud naistest tunnistas, et nad ei jõuagi vahekorras ülima rahuldustundeni. Lisaks 56% naistest tõdes, et neil on ebamugav rääkida oma partnerile, mis aitaks neil orgasmi kogeda ja 38% naistest nõustuvad, et infot, mis aitaks jõuda teadmisele, kuidas orgasmini paremini jõuda, on vähe.

Naistel, nagu ka meestel on õigus kogeda orgasmi. Uuringu tulemused ajendasid Durexit startima kampaaniaga #orgasmidkõigile, mis aitaks võidelda magamistoas valitseva ebavõrdsuse vastu.

Eneserahuldamine on üks parimaid seksiharjutusi

Lingami- ja yoni- massaaži koolitaja Epp Kärsin ütleb, et eelkõige peab naine olema kontaktis iseendaga, sest partneri suunamisoskus algab ühtlasi teadlikkusest enda keha osas. Koolitaja soovitus kõikidele naistele on veeta aega iseendaga, et peensusteni õpitaks tundma enda kehal asuvaid erogeenseid tsoone. Epp julgustab naisi kogema naudinguid, milleni on võimalik jõuda enerahuldamise teel. „Ennekõike tuleb ju ise teada, mis punkt kus asub ja millist tunnet selle stimuleerimine kehas loob,“ innustab ta. Koolitaja soovitus iseendaga intiimtasandil sinasõbraks saamisel on alustada teekonda peegliga. „Esimese asjana soovitan võtta peegel ja vaadata, millised on suguelundid altpoolt. Seejärel õrnade puudutustega, end silitades, leida erogeensed punktid kogu kehal,“ räägib Epp ja märgib, et naine on pealaest varbaotsteni väga tundlik.

Durex töötas välja uue kliitorit ergutava geeli koos Desirex stimulaatoriga, mis on loodud selleks, et saavutada veelgi intensiivsemaid orgasme. Kliitorit stimuleerivad geelid leiutati selleks, et aidata naistel lihtsamini ülima mõnutundeni jõuda – geel aitab piirkonnas parendada verevarustust ja tõsta tundlikkust, mis omakorda muudab orgasmi võimsamaks. Nii mõnegi naise jaoks võib orgasmi saavutamine olla keeruline, seega ei tasu peljata kasutada pisikest, kuid võimsat abilist.

Orgasm on tervislik

On teada, et seksuaalsel rahuldatusel on positiivne mõju inimese heaolule ja harmoonilisele suhtele. Seda öeldes, on ilmselge, et naistel on õigus kogeda orgasmi sama rohkelt kui meestel. Stimuleeriv geel on vastus. Parem teadlikkus enda kehast aitab kasvatada enesekindlust – hea seks loob suhtele tugeva alustala ja garanteerib õnnelikkuse ja harmoonilisuse.

Foto: shutterstock.com

*Uuring viidi läbi 2016 aastal Ühendkuningriikides Briti uuringufirma Ginger Comms poolt. Uuringus osales 1500 seksuaalselt aktiivset täiskasvanut vanuses 16-64. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles