Kaheksa kõige veidramat (ja seksikamat) fakti Elvis Presley elust (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bob Morelandi (St. Petersburg Times) auhinnatud portreefoto Elvisest. Aasta 1957
Bob Morelandi (St. Petersburg Times) auhinnatud portreefoto Elvisest. Aasta 1957 Foto: Everett Collection / Vidapress

Rokikuningas Elvis Presley on legend, kuid noorena ei paistnud ta sugugi olevat mees, kes läheb kunagi ajalukku rock’n’roll'i kuninga ja seksmaniakina. Aastal 1954 oli ta veoautojuht, kes teenis dollari tunnis ning nii häbelik, et ei julgenud isegi raadioeetris laulda. Kõik muutus juba paar aastat hiljem ning teda saatsid sahinad, kõlakad ja kuulujutud elu lõpuni. Nii mõnigi neist pöörastest juttudest vastas aga tõele.

Ranker on kokku kogunud hulga Elvis Presley elu puudutavaid fakte. Siin on neist mõned.

Elvis Presley 1950ndatel
Elvis Presley 1950ndatel Foto: Camera Press / Vida Press

Läbi oma elu deitis ta tüdrukutega, kes olid teinekord vaid 14-aastased

Elvist saatis läbi elu hulk noori austajannasid ning see trend jätkus kuni tema surmani, kui ta käis 14-aastase Reeca Smithiga. See polnud midagi erakordset, kuna vahetult enne oma tulevase naise, 14-aastase Priscillaga kohtumist oli ta suhtes 14-aastase Jackie Rowlandiga.

Tema eluloouurija Alanna Nash on pakkunud, et Elvise ema surm laastas noore mehe lõplikult ning ta ei tundnud end kunagi omavanuste naiste seltskonnas mugavalt ning eelistas puberteediealisi, kuna nad paistsid ohutud. Reeca Smith on kinnitanud, et Elvis ei kasutanud teda kunagi ära.

Seersant Elvis Presley pressikonverentsil aastal 1960.
Seersant Elvis Presley pressikonverentsil aastal 1960. Foto: Vida Press

Elvis abiellus Priscillaga osalt selleks, et vältida kriminaalkaristust

Elvis kohtus Priscillaga, kui neiu oli vaid 14 ja ta ise 24. Toona oli ta sõjaväes ning asus Saksamaal, Priscilla isa oli samas õhujõududes. Kui nende suhe jätkus ja nad Ühendriikidesse tagasi pöördusid, ähvardas aga Elvist kriminaalkaristus, kuna alaealist oli keelatud üle piiri amoraalsetel eesmärkidel transportida. Elvise biograaf Rees Quinn arvab, et lisaks Priscilla isa survele oli mängus ka Elvise mänedžeri käpp – nimelt oli Elvise lepingus kirjas moraalsuse tingimus ning kui oleks välja tulnud, et tal on 14-aastane armuke, oleks laulja kaotanud rohkelt raha.

Elvis Presley 1950ndatel
Elvis Presley 1950ndatel Foto: Camera Press / Vida Press

Elvisele meeldisid kõiksugused mängud

Joel Williamsoni raamatus Elvisest kirjeldatakse Gracelandis aset leidnud stseene: tema ja Priscilla mängisid seksikat arsti, nad tõid mängu teisi tüdrukuid/naisi, kelle vallatlemist Priscillaga rokikuningas vaatas, filmis ja vahel ka ise kampa lõi. Nad kasutasid palju polaroidkaamerat, et oma mänge jäädvustada.

Elvis Presley
Elvis Presley Foto: Mary Evans / Scanpix

Elvis kartis penetratsiooni ning eelistas väikeste jalgadega naisi

Elvis eelistas suguühtele erinevaid mänge ning see polnud vaid fassaad, mida ta kasutas suhtes Priscillaga. Linda Thompson, kellega Elvis oli koos 1972-1976, kinnitas, et Elvis ei kiirustanud tema süütuse võtmisega ning isegi ütles, et on valmis tema neitsilikkust igavesti säilitama. Albert Goldman, kes on Presleyst raamatu kirjutanud, arvas, et Elvis avastas enda jaoks prostituudid, kuid sellega koos saabus ka kohutav hirm suguhaiguste ees, mis tõi kaasa surmahirmu suguühte ees.

Elvis Presley
Elvis Presley Foto: Mary Evans / Scanpix

Elvis jahtis seksikad fotod varastanud meest nagu tõeline superkangelane (ja sai ta kätte)

Elvise kasuvend Rick Stanley on meenutanud lugu järgmiselt. Üks Elvise meeskonna liikmetest – kelle peamiseks ülesandeks oli hamburgereid ostmas käia, sealt ka nimi Hamburgeri-James – pani Elviselt pihta raha ning ka portsu seksikaid pilte, mida nad koos Priscillaga teinud olid. Elvis sai asjast kohe teada ning asus põgenenud Hamburgeri-Jamesi taga ajama. Keegi pakkus minna otsima lennujaama ning sealt said nad vihje, et peagi suundub lennuk Memphisesse. Elvis, kellele oli väljastatud mitmeid šerifi ametimärke, lehvitas neid läbi lennujaama joostes ning nõudis, et lennukil ei lubataks õhku tõusta. Mingil põhjusel seda tehtigi ja kui Elvis lennukile jõudis, avastaski ta kurjami. Mida Elvis tegi? Virutas lahtise käega Jamesile vastu nägu, just nagu filmides. James hakkas tihkuma nagu titt, on pealtnägijad kirjeldanud.

Elvis kaksikutest tantsijatega Lääne-Saksamaal
Elvis kaksikutest tantsijatega Lääne-Saksamaal Foto: AKG Images / Scanpix

Elvisega koos elas alkohoolikust ahv, kes ahistas naisi

Elvisel oli naeruväärne hulk erinevaid loomi, nende hulgas šimpans nimega Scatter, kes kandis ülikondi ja lipsusid. Samuti meeldis talle masturbeerida, ta jõi liiga palju ning peamiseks meelelahutuseks oli tõsta üles naiste seelikuid ning neid ahistada. Šimpans muutus ajaga nii talumatuks, hammustas teenijaid ja terroriseeris toatüdrukuid, nii et Elvis keelas teda edaspidi eluruumidesse tulemast.

Teiste loomade hulgas olid paabulinnud, kanad, sead, lambakoerad ja eeslid, kes nautisid Gracelandi basseinis vedelemist.

Elvis Presley legendaarne puusanõks telesõus aastal 1956
Elvis Presley legendaarne puusanõks telesõus aastal 1956 Foto: Vida Press

Florida kohtunik ähvardas Elvise puusahööritamise eest pokri pista

Praegu on seda raske ette kujutada, aga toona olid Elvise kaubamärgiks saanud puusahööritamisliigutused kohutavalt provokatiivsed ja revolutsioonilised. Elvise toonane girlfriend June Juanico on meenutanud, et Elvise liigutusi peeti teismelisele publikule nii ohtlikuks, et üks Florida kohtunik hoiatas Elvist: kui mees oma 1956. aasta Jacksonville’i sõul provokatiivselt käitub, läheb ta vangi. Elvis jättis esinemise ajal puusad paigale, kuid viibutas siiski seksikalt sõrme.

Elvis umbes 1960
Elvis umbes 1960 Foto: AKG Images / Scanpix

Noorena oli Elvis ülihäbelik

18-aastane Elvis oli aga nii häbelik, et tema lõpuklassiballi kaaslane Regis Wilson mäletab, kuidas Elvis ette ja taha vabandas, kuna ei osanud tantsida. Paar istus terve õhtu niisama ja ajas juttu. Kui ta aastaid hiljem ilmus – juba kuulsana – Wink Martindale’i raadiosaatesse, kus ta kogeles ega suutnud esineda, levisid kuulujutud, et ta on midagi tarbinud. Martindale aga arvas, et Elvis lihtsalt oligi nii häbelik, et ei suutnud vabalt inimestega suhelda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles