Kas mustikad aitavad hoiduda rasvumisest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustikad.
Mustikad. Foto: SCANPIX

Mustikate kasulikkus on teada mitmetest varasematest uuringutest – nendes marjades sisalduvad polüfenoolid pakuvad kaitset südameveresoonkonna tõvede tekkimise eest, võivad aeglustada vananemisprotsessi ja olla kasulikud ainevahetusprobleemide korral, kuid kas neil marjadel võiks olla mingi roll ka rasvumise korral?

Texase teadlased uurisid, kas mustikates leiduvad polüfenoolid mängivad rolli rasvarakkude diferentseerumisel – protsess, mille käigus mittespetsialiseerunud rakud omandavad rasvarakkudele iseloomulikud jooned, vahendas teadus.err.

Hiirtest eraldatud koeuuringutega tehtud tulemused näitasid, et mustikatest saadud polüfenoolid surusid rasvarakkude arengut maha ja selline pidurdusprotsess oli sõltuv mustikate kogusest.

On selge, et sarnased uuringud tuleb teha ka inimestega, enne kui anda mingeid soovitusi mustikate tarbimise koguste osas. Praeguste teadmiste põhjal näib aga olevat tõenäoline, et mustikad aitavad vähendada rasvkoe moodustumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles