Mõnus retsept: tee ise marjajäätist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Barbara Neveu / PantherMedia / Scanpix

Suvi on aeg, mil süümepiinadeta jäätist süüa. Mis oleks aga veel vingem, kui ise teistele jäätist teha? See polegi nii raske.

Suvi, päike ja marjad - Jelena Hakman, Maxima tootmisjuht räägib, kuidas need kolm omavahel kokku sobitada. Valmistame üheskoos maitsva koduse jäätise.

Selleks vajame me muna, suhkrut, vahukoort ja värskeid marju. Eraldame munavalged munakollastest ning vahustame nad tugevaks vahuks. Vahukoort võtame vahustatud munavalgega võrreldes topelt koguse ning vahustame ta tugevaks vahuks. Vahustamise ajal lisame koorele suhkrut vastavalt maitsele. Kes armastab magusamat, paneb rohkem. Teie poolt valitud suvised marjad tuleb blenderis purustada.

Nüüd võtame ja segame kõik kolm massi kokku – vahustatud munavalged, tugevalt vahtu aetud vahukoore ning purustatud marjad ja asetame segu sügavkülma. Iga tunni aja tagant, kuni jäätise valmimiseni, tuleb segu segada. Jäätise külmumise aste valige oma soovi järele.
Nüüd võid oma sõbrad külla kutsuda!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles