Elu pärast truudusetust: kuidas suhe taastada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui truudusetuse põhjustatud valu on lahtunud ja usaldus tasapisi taastumas, on paaril võimalus kogemusest õppida ja seeläbi suhet kindlustada. Irooniline küll, kuid petmine võib saada aluseks parema suhte loomisele, tuues esile varjatud ja allasurutud probleemid.

Emotsionaalse truudusetuse tagamaade selgitamiseks tuleks alustuseks rääkida sellest, mis truudusetule partnerile enda juures meeldis, kui ta kõrvalsuhtes oli, kirjutas seksuaalnõustaja ja mitemete bestsellerite autor Ian Kerner portaalis goodinbed.com.

Seejärel peaks kaaluma, kas neid aspekte saaks tuua ka püsisuhtesse. Näiteks, kui ta tundis end romantilise ja lahkena, siis võib ta hakata sind väikeste kingitustega üllatama. Või ehk tundsid sina end seksika ja veetlevana – saad otsida võimalusi, kuidas neid tundeid enda partneriga äratada.

Suhtetugevuste hulka, mis truudusetusest välja võivad kasvada, kuuluvad:

  • Selgem arusaam mõistlikest piiridest sõprussuhetes ja teistes kontaktides.
  • Ühine nägemus pühendumisest.
  • Lähedasem ja ausam suhe, milles jagate varasemast rohkem enda sügavamaid hirme ja ihasid.
  • Teie suhte ja üksteise prioriteediks seadmine.
  • Pärast raskete aegade ületamist ja neist tugevamaks muutumist olete ühisel rindel.

Kui torm on pärast truudusetust vaibunud ja paar tahab proovida enda suhet toimima panna, on oluline luua soe ja armastav õhkkond. Sageli tuleb selle nimel vaeva näha, eriti petetud poolel, kuid teineteise seksuaalne taasleidmine võib paranemisprotsessile oluliselt kaasa aidata.

  • Ole tähelepanelik. Märka partneri pingutusi head teha, olgu nendeks nõudepesumasina tühjendamine või sinu välimuse kohta komplimentide tegemine. Sa ei pruugi olla valmis andestamiseks ja millegi kenaga vastamiseks, kuid tänulikkuse väljendamine või lihtne «aitäh» aitab taastumist kiirendada.
  • Võta initsiatiiv. Kui mõlemad pooled ootavad, et teine purustaks nende vahel jää ja planeeriks ühist kvaliteetaega, ei pruugi seda kunagi juhtuda.
  • Meenutage koos. Tuletage meelde enda esimest kohtumist või pulmapäeva. Vaadake pildialbumeid või videosid ja meenutage häid aegu.
  • Vaata tulevikku. Mõtle ka parematele aegadele, mis ees ootavad. See võib olla vaid väike takistus teie pikal ühisel teekonnal, kuhu võivad kuuluda veel lapsed, lapselapsed või erakordne ringreis.
  • Taastage kurameerimine. Hakake taas kohtingutel käima. Planeerige romantilisi väljaskäike või tehke väikeseid kingitusi ja kirjutage kirjakesi, et näitada hoolivust ja taaselustada põnevus. Käituge, nagu õpiksite teineteist uuesti tundma (ja võib-olla teetegi seda).
  • Uuendage vannet. Abieluvande uuendamise tseremoonia võib läbi viia privaatselt, pere ja sõprade keskel või isegi mesinädalate kordamisega, mis tähistaks uuenenud suhet.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles