Soome pidu tänavatoiduga

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsast lummatud üllataja-kokk: Jyrki Tsutsunen eelmisel Tallinnas käigul Kultuurikatlas, kus peo suupistetesse läksid marineeritud võilillepungad ja männikäbid.
Metsast lummatud üllataja-kokk: Jyrki Tsutsunen eelmisel Tallinnas käigul Kultuurikatlas, kus peo suupistetesse läksid marineeritud võilillepungad ja männikäbid. Foto: Soome instituut

Tahate maitsta Helsingi parimaid hamburgereid, toidupoodide puuviljaülejääkidest kokteile või kuusevõrsejäätist? Seda kõike saab täna ja homme Tallinnas Telliskivi loomelinnakus tänavatoidufestivalil, kus luubi all on sajandat sünnipäeva tähistava Soome tänavaköök.

Soome toidukultuur elab praegu läbi murrangulist aega, sõnab põhjanaabrite vabakutseline hipsterkokk Jyrki Tsutsunen, kes Tallinna tänavasöögipeole soomlaste tänavatoidumeistrid välja sõelus.

«Varasemast rohkem huvitab inimesi toidu päritolu, puhtus ja keskkonnasõbralikkus. Hoolitakse rohkem hooajalisusest ja taimetoitlasi lisandub kiires tempos,» loetleb muhe, ketsistatud ja käsivarrele tätoveeritud jänesekapsaga Tsutsunen, keda soomlased tunnevad ka telesaadetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles