Kuidas pesta retuuse, et need kauem kestaks?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Suurimad fännid kannavad retuuse ka igapäevariietusena, mitte ainult trennis. Paraku kuluvad need kiiresti läbi ja kaotavad värvi või hakkavad läbi paistma. 

Kui oled juba investeerinud keskmisest kallimatesse retuusidesse, siis anna endast kõik, et nende eluiga pikemaks venitada. Seda annab paljuski teha pesuprotseduuridel, õpetab She Finds.

  • Ära pane retuuse kunagi kuivatisse! Kuivati kõrge kuumus võib sulatada venivat kiudu. See nõrgestab materjali ja nii võivad kergesti tekkida retuusidesse augud ja rebendid. Kuumutamine võib mõjutada ka seda, kuidas retuusid jalga sobivad. Nii elastaan kui lükra on kuumusele väga vastuvõtlikud. Tegelikult kuivavad retuusid ka üsna kiiresti ja neid pole enamasti tarvis kuivatisse toppida. 
  • Musti retuuse pese tumedatele riietee mõeldud pesuvahendiga. Nii pole vaja karta, et mustad retuusid hakkaks liiga kiiresti läbi paistma ja et nende värv tuhmuks. 
  • Pea kindlasti silmas ka pesutemperatuuri. Tumedaid retuuse pese alati leige või isegi külma veega. Kuum vesi kiirendab värvi tuhmumist.
  • Spordiretuusid vajavad erihoolitsust. Kui tuled trennist, siis ära viska niiskeid retuuse pesukorvi. Kuna need on tavaliselt tehtud niiskust hülgavast materjalist, on need pärast trenni veidi märjad. Pesukorvis hakkab selles kergesti vohama hallitus, mis põhjustab ebameeldivat lõhna. Riputa retuusid enne pesu kuivama või veelgi parem - pese need käsitsi ära ja kuivata pesurestil.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles