Elupõletajate lapsehoidja

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvi Eelma – alati väärikas ja esinduslik.
Elvi Eelma – alati väärikas ja esinduslik. Foto: Jaanar Nikker

Elvi Eelma on naine, kes pole vähemalt paarkümmend aastat öösel magada saanud. Öise meelelahutusasutuse perenaise ametis, eriti kui veel pealinna kuumimaid klubisid juhid, teisiti ei saakski, aga Elvi on vähese unevajadusega ning eks ole öö aeg, mil võib kõike juhtuda. See tema töö huvitavaks teebki.

Elvi Eelma (61), eraelus ema ja vanaema, ütleb, et talle on kogu elu meeldinud teistele pidusid korraldada ning sellega seoses on tulnud alatihti aru anda, kas kellegi abikaasa samuti peol oli või mitte ja mida üks või teine seal tegi. «Aga vaat nendele küsimustele pole keegi kunagi vastust saanud,» ütleb proua Elvi kavalalt muiates. Sest öös on asju ja tema suu on ikka kinni püsinud. Seepärast ütleme kohe ära, et selleski loos ei hakka ta liialt lõugu lõksutama – ühegi kangelase või antikangelase nime te teada ei saa.

«Ise ma suur peomemm või elupõletaja pole,» kinnitab Elvi. «Mul on omad raamid – minule on oluline jääda igas olukorras väärikaks. Et järgmisel hommikul ei peaks kellegi ees silmi maha lööma ning piinlikkust tundma. Millegipärast on paljude klubitöötajate «kutsehaigus» – ka ise pidu panna – minust mööda läinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles