Vau: 232 puusadelt sulanud võipakki ja pea tuhat burgerit kergem

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva lemmik figuurisõber 2016: vasakul Lilian Palu, paremal Ilvi Pirson
Rahva lemmik figuurisõber 2016: vasakul Lilian Palu, paremal Ilvi Pirson Foto: Figuurisõbrad

Tartus asuvas Võlumaa ilusalongis on juba aastaid käinud kokku nii naised kui mehed, kes tahavad oma kaalunumbrit kahandada. Möödunud kuul kaotati ühtekokku päris muljetavaldav hulk üleliigseid kilosid.

«Oleme ikka harjunud kuulma, kuidas öeldakse, et suudeti kaotada paar või suisa üle kümne kilo, kuid kõike seda kaotatut saab illustreerida palju arusaadavamaga,» ütleb Ilvi Pirson, Võlumaa salongis kohtuvate figuurisõprade mentor. Pirson teab, et kaalukaotus ei ea olema pelgalt igav numbrinäit vannitoakaalul.

Aprillis kaotas Pirsoni rühm kokku 46,4 kilo – 232 pakki võid ehk tervelt 858 Mig Maci burgerit! Selle aasta jooksul jaanuarist märtsikuuni on kulutanud nad üle miljoni kalori, see omakorda teeb võipakkides 585,5 pakki ja burgerites suisa 2102 Mig Maci.

«Kujutate ette kui palju suutis minu Võlumaa grupp kaotada eelmisel aastal nt võipakkidesse kalkuleerituna,» on Pirson uhke ja lisab lootusrikkalt, et mõnikord võib selline statistika anda motivatsiooni teistelegi, kes tahavad lisakilodest lahti saada, et tõsta elukvaliteeti. Iga kehalt sulanud «võipakk» tähendab omakorda väiksemat tervisekahjude riski ja pikemat eluiga. Möödunud aasta jooksul kulutas grupp 6,8 miljonit kalorit, mis teeb võipakkides 3631 ehk koguni 18 155 kilo, tuntud «mäkiburksi» ümber arvutatuna aga 13 427 burgerit.

«Kuivõrd aasta on siiski veel ees, ergutan kõiki oma tervisele tähelepanu pöörama, sest väike kaalulangus võrdub pikema elueaga,» meenutab Pirson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles