ERKI Moeshow saab 30. sünnipäevaks uue maja

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERKI moeshow

Värske moeveri hakkab pulbitsema endise ERKI õppehoone asupaigas, kus kõik 35 aastat tagasi alguse sai. 

Europarki hallatavale Tartu mnt 1 platsile püstitatakse spetsiaalselt ERKI Moeshow jaoks ajutine ehitis. Koos ümbritseva väliala ja performatiivsete elementidega on loodav konstruktsioon kavandatud linnapilti rikastama, pakkudes möödakäijatele visuaalset naudingut ning võimalust juubelist sel moel osa saada. Ebatraditsioonilise valget värvi lava ja ruumiga loodav pretensioonitu ning neutraalne keskkond sümboliseerib visuaalselt ühtlustatud pinda, millelt saab peegelduda kõige pöörasem noorte moekunstnike looming.

Valgele värvile oli pühendatud ka ERKI esimese moe-show esimene etteaste 1982. aastal – see on tulevikku vaatav, samas aga mitte midagi lubav ega mitte midagi määrav värv. Kollektsioon kandis nime «Valged kleidid» ning iga mudel sai esitletud selle autori enda poolt. Moeetenduse teema ja liikumine oli vaba. «Püüdsime väljendada baleriinide ja nukkude liikumist,» meenutab Anne Metsis, ERKI vilistlane ja juubeli puhul välja antava kataloogi «ERKI Moeshow 30» koostaja.

Fotol vasakult: Anu Hint, Anne Metsis, Maire Valdma
Fotol vasakult: Anu Hint, Anne Metsis, Maire Valdma Foto: ERKI moeshow
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles