Viljatusravi tõi perre viisikud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mark Henle/AP/Scanpix

Ameeriklanna Briana Driskell jõudis kahe aasta jooksul läbida viis viljastamise protseduuri, kuni ta lõpuks nägi rasedustestil kauaoodatud kahte triipu. Suur oli aga peatsete vanemate šokk, kui esimesel ultraheliuuringul selgus, et tulemas on viis beebit.

Üllatus oli nii suur, et Briana abikaasa Jordan oleks enda sõnul vaat et minestanud. «Ma olin nii suures šokis, ei suutnud rääkida,» lisas omalt poolt ABC uudistele Briana. «Ma lihtsalt istusin seal ja jõllitasin kahtlustavalt monitori.»

Brianale tehti emakasisene viljastamine ja öeldi, et 4-8-protsendilise tõenäosusega võib ta saada kolmikud või rohkemgi lapsi. Driskellide juhtum on siiski ime, sest viiskuid sünnib vaid korra 50 miljoni sünnituse kohta. 

Kuigi Briana pidas viisikrasedust õnnistuseks, oli see talle ja lastele väga raske. Tal diagnoositi Hyperemesis Gravidarum, mis on rasedusega kaasnev raskekujuline iiveldus ja oksendamine. Briana kaotas palju kaalu ja pidi veetma suure osa rasedusest haiglavoodis. 22. rasedusnädalal tekkis probleeme ka emakakaelaga ja oli oht enneaegseks sünnituseks. 

Kuigi Briana lootis, et lapsed tulevad ilmale vähemalt 30. rasedusnädalal, siis tekkis tal preeklampsia ja juba 28. nädalal tuli keisrilõige ette võtta. Zoey Hart, Dakota Faith, Hollyn Grace, Asher Blaze ja Gavin Lane sündisid 2. mail Kentucky Chandleri ülikoolihaiglas.

Lapsed kosuvad kenasti vastsündinute intensiivraviosakonnas ja kõik kaaluvad tänaseks üle 900 grammi. Kuna Briana ei saanud preeklampsia tõttu oma lapsi esimesel päeval kohe näha, oli nende esmakohtumine seda emotsionaalsem. «Kui ma neid lõpuks nägin, siis nutsin nii kõvasti, ei ei saanud hingata,» tunnistas vastne ema. «Ma ei suuda siiani uskuda, et olen lõpuks ema. See on ebareaalne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles