GALERII: Ott Lepland, Heinz Valk ja Kristi Kallas tunnustasid SOS lasteküla emasid

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tunnustati lisaks aasta emale ka seitset SOS Lasteküla ema, kes kasvatavad koos oma lastega ka kümneid neid lapsi, kellel seni on vanemlik hoolitsus puudunud. Kokku on Eestis vanemliku hooleta lapsi ligi 4000 ning oma vanemate kaotamise ohus 7000.

SOS Lasteküla hea tahte saadiku Heinz Valgu sõnul võiks igaüks niisugustest emadest eeskuju võtta, kes on üles kasvatanud viis kuni kümme last. «Meie üha vananevas ühiskonnas on see, mida olete teie saavutanud, suureks kingituseks meie riigile ja meie rahvale,» ütles Valk eile Solaris keskuses toimunud tänuüritusel, kus premeeriti seitset SOS lasteküla ema. 

«Need on väga erilised naised, sest iga pere lastest igaüks on erineva saatuse, elukogemuse, kommete ja ellusuhtumisega ning iga ema ülesanne on neist kõigist ühtehoidev perekond luua,» lisas Heinz Valk.

«Isegi kui laste kasvatamisega on probleeme või kui on raske – igal juhul on emadus nauditav iga päev, iga tund,» lisas SOS Lasteküla patroon Kristi Kallas. «Lapsed õpetavad meile, kuidas olla õnnelikud pealtnäha täitsa ilma põhjuseta. Ma olen nii tänulik SOS emadele, kes suudavad ja tahavad anda nii paljudele lastele oma tingimusteta armastuse. Ma loodan, et olete õnnelikud iga päev ja seda ka täiesti ilma põhjuseta!»

SOS Lasteküla viie lapse ema Maire sõnul on niisugust tunnustamist väga vaja. «Iga SOS ema elus on aeg, mil tunned, et oled üksinda,» tunnistas ta. «Ja sellistel hetkedel on hea endale meelde tuletada, et tegelikult on sinu selja taga inimesed, kes on alati sulle toeks. Emadepäevaüritused Estonias ja Solarises näitasid meie emadele, et sinu igapäevast tööd väärtustatakse ja sa tunned ennast jälle energilise ja teotahtelisena. Pole vist olemas inimest, kes ei vajaks sellist hingepuudutust!»

Solaris keskuses sel kuu toimuva kampaaniaga juhitakse tähelepanu emadele, kes teevad teiste vanemate tegemata jäänud tööd ning kasvatavad lisaks enda lastele ka võõraid lapsi. Lisaks annetuste kogumisele otsitakse SOS lasteküladesse ka uusi emakandidaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles