Naised pihivad: ta lõi mind, kui ma olin rase…

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rasedus peaks olema imeline ootusaeg, kuid kahjuks on suhteid ja perekondi, kus see nii pole.

Saladuste jagamise keskkonnas Whisper tunnistasid naised, milliseid vägivallaakte on nad rasedana kogenud.

  1. «Mu poiss-sõber lõi mind, kui ma teatasin talle, et olen rase.»
  2. «Mu abikaasa on mind iga päev löönud, alates päevast, mil sain teada, et olen rase. Mu rasedus on kestnud 16 nädalat ja täna lõi ta mind kõhtu. See on ka viimane kord, kui ta seda teeb, sest ma pakkisin asjad, lahkusin ja ei lähe kunagi tagasi.»
  3. «Mu kihlatu lõi mind… Ma pääsesin ja mul läheb hästi! Ta ei saa kunagi sellest lapsest teada – ma olen neljandat kuud rase. Ma kavatsen seda üksi teha, ma ei tee seda temaga koos!»
  4. «Ma ütlesin talle, et olen arvatavasti rase. Siis peksis ta mind kõhtu, järjest ja järjest…»
  5. «Ma olin suhtes vägivallatsejaga vanuses 14-16. Ma jäin rasedaks ning ta käskis mul end kõhtu lüüa, et laps kaotada. Seejärel lõi ta mind igaks juhuks ka ise kõhtu. Ma nutsin tundide kaupa vannitoa põrandal.»
  6. «Mu poiss-sõber just lõi mind. Ma olen 36. nädalat rase tema pojast.»
  7. «Mu poiss-sõber lõi mind ja ütles, et ma olen paks. Ma pole paks. Ma olen rase.»
  8. «Mu poiss-sõber vägistas mind, et mind rasedaks teha. Ta arvas, et ma jään seetõttu temaga. Ta lõi mind. Nii palju, et ma kaotasin lapse. See polnud minu süü, ükskõik, mis ta ka ei ütleks.»
  9. «Ma abiellusin 18-aastaselt, kuna jäin rasedaks. Mu «abikaasa» lükkas mind trepist alla ja ma kaotasin lapse. Ta oli mind ka varem löönud, aga see kord oli erinev. Ma olen praegu 20 ja lõpuks ometi mu lahutus jõustus. Jee!»
  10. «Ma armusin. Me saime tütre. Ta andis mulle peaaegu suguhaiguse, lõi mind, kui ma olin rase. Ma kasvatan last üksinda. Ta oli mu parim sõber ja tegi mulle nii…»
  11. «Mu poiss-sõber lõi mind just näkku. See on esimene kord. Ta viskas mu maha. Ma olen rase ja tunnen end klišeena. Ma armastan teda ja ei tea, mida teha. Tal on probleeme joomisega.»
  12. «Mu abikaasa lõi mind nii tugevalt, et kuulmekile purunes. See pole esimene kord. Ma olen üheksandat kuud rase, see on meie teine laps.»
  13. «Mu poiss arvab, et ma olen süütu. Ta ei tea, et eelmise aasta veebruaris mind vägistati, ma jäin rasedaks ja kaotasin lapse pärast seda, kui kasuisa mind peksis.»
  14. «Mu poiss-sõber lõi mind reedel. Ma olen kuuendat kuud rase. Täna sain ma lähenemiskeelu. Ma vihkan oma elu.»
  15. «Ta lõi mind ja peksis rihmaga, kui ma olin rase. Ma jätsin ta maha, lõin segi ta tuuleklaasi ja kadusin.»

Kui sa oled vägivaldses suhtes, siis abi saamiseks võid ööpäevaringselt helistada tugikeskuse lühinumbril 1492.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles