Samm-sammult: kingi emale emadepäeval eriline hetk meigipintslite abil

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuidas üllatada emadepäeva hommikul oma ema? Võib-olla on tema puhul tegemist naisega, kes iga päev end väga ei meigi – või isegi, kui ta seda teeb, võib ta väga nautida, et sel korral teed talle meigi hoopis sina! Nii saad pakkuda talle värske väljanägemise ning jagada temaga nii mõndagi meigitrikki, lisaks on tegemist suurepärase «sõbrannatamise» võimalusega, naudi seda!

Uurisime meikar Karmen Nõmmistelt, kuidas võiks emadepäeva hommikul emale meiki teha. Siin on tema nõuanded.

  1.  Selleks, et oma armsa ema loomuliku ilu emadepäeva hommikul rõhutada, alusta näo ja kaela tasakaalustamisest tema lemmiktoonikuga. Näoveega puhastamine aitab enne meikimist jätta nahale värskema väljanägemise.
  2. Pärast näoveega puhastamist kanna ema näonahale ja kaelale sobiv näokreem. Kindlasti ära unusta silmaümbrustele kanda ka silmaümbruskreemi. Kreeme soovitaksin kanda näole õrnalt näpuotstega tupsutades, mis samaaegselt lisab hommikusse ka hellitava näomassaaži.
  3. Pärast näokreemi nahka imendumist soovitaksin kindlasti näpuotsadega tupsutades lisada ema näole ka seerumit, mis aitab jumestuse püsivust pikendada. Meigipõhja alla võib ka panna praimerit, kui see muidugi juba on meigikotis olemas.
  4. Kui seerum on nahka imendunud, siis kanna meigikäsnaga näole ema nahatoonile sobiv jumestuskreem või BB-kreem. Siinkohal aga peaksid tähelepanu pöörama sellele, et jumestuskreem vastab ema kaelatoonile ja ülejäänud keha nahatoonile. Klassikaline viga on naistel valida enda nahatoonist tumedam jumestuskreem.
  5. Kui ema aga palub sinul mõned iluvead peita, siis selleks kasuta naha tegelikust toonist heledamat peitekreemi. Iluvigade varjamise soovi pead emalt aga küsima enne jumestuskreemi peale kandmist ning katma antud kohad enne jumestuskreemi.
  6. Pärast peitekreemi ja jumestuskreemi kandmist nahale aga ära unusta viimistleda enda tehtud meigipõhi tolmpuudriga või kivipuudriga. Siinkohal soovitaksin eelkõige aga kasutada läbipaistvat ehk valget tolmpuudrit. Puuder on võtmesõna meigipõhja kinnitamiseks.
  7. Ema kauneid näojooni aga tuleks kindlasti ka rõhutada kasutades modelleerimiseks põsepuna. Värvi osas sobiks imehästi pruunikas-kuldne. Eelkõige kanna õrn kogus põsepuna sobivale pintslile ning tõmba põsesarnaluu alt alustades diagonaalselt ülesse kõrvani (kõrva ülemise nurgani).
  8. Kindlasti jälgi, et modelleerimine jääb nahal õrn ja loomulik. Kui ema meigikotis esineb ka koralli- või roosa alatooniga põsepuna, siis nüüd on õige hetk paluda emal naeratada, et tema põsesarnad tuleksid esile. Sellisel kujul on sinul lihtne kanda antud põsepuna ema põskedele ning ema päeva tuua veel üks naeratus.
  9. Kuna teed emale kerget päevameiki, siis soovitaksin seekord piirduda õrna lainerijoonega ja ripsmete värvimisega. Kuna väljas on päikesepaisteliselt kevadine, siis minu lemmikuks on hetkel õrn Kariibi mere sinine lainerijoon ning kas siis sinine või must ripsmetušš. Tihti naised kardavad kasutada sinist ripsmetušši. Mina aga soovitaksin siiski ära proovida, kuna alati on võimalus mittesobimisel see kergelt puhastada. Samuti peab endale andma sinise lainerijoone ja tušiga harjumisaega. Pärast ripsmete värvimist kammi õrnalt ka ema kulmud ning ema soovi korral lisa kulmuvärvi.
  10. Viimaks siis kanna ema huultele temale sobilik huulepulk või -läige. Kuna Kariibi mere sinine värv sobib imehästi fuksiaroosaga, siis mina värviksingi huule roosaks. Muidugi sobib imeliselt ka hele huulepulk või -läige. Huulte värvimise puhul aga siiski soovitaksin lähtuda ema soovist.

Kui sa soovid oma meigioskusi täiustada ning koos emaga toreda päeva jooga, hea muusika ja kunstiga veeta, siis võid ühineda Karmeniga sel laupäev «Võlumaailm emaga» üritusel Kernu mõisas. Rohkem informatsiooni leiad nende Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles