Statistika: selles vanuses naised on kõige atraktiivsemad

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kõigil on elus omad kõrghetked ja me oleme teadlikud, et millalgi hakkab meie arengus tagasiminek – olgu see seksuaalne, intellektuaalne või füüsiline. Teadlased on asja mitmest küljest uurinud ning jõudnud järeldustele, millal on meil erinevates eluvaldkondades asjalood kõige paremad – ning millal kõige halvemad.

The Guardian vahendab erinevaid uuringuid ning on neist välja noppinud olulised vanused, mil meie sooritused on maksimaalselt head (või halvad).

Kaheksa-aastaselt – keel. Meie võimekus õppida ära teine võõrkeel on parim kaheksa-aastaselt. Pärast seda vanust hakkab kahanema tõenäosus, et saame selle täielikult ja aktsendivabalt selgeks.

22-23 on naised kõige atraktiivsemad. OKCupidi asutaja Christian Rudder vaatas oma kohtingusaidi statistikat ning leidis, et alla 30 aasta vanused naised otsivad endale partnerit, kes on neist natuke vanem ning üle 30 aasta vanused naised partnerit, kes on neist natuke noorem. Igas vanuses meestele meeldivad aga naised vanuses 22-23 eluaastat.

25 – loominguline kõrghetk. Sellele järeldusele jõudsid pärast mitmeid katseid Stockholmi ja Pariisi uurijad.

31 – parimad malemängijad. Erinevate maletajate tulemusi ja vanuseid uurides jõuti järeldusele, et parim iga malemängijate elus on 31 aastat.

35 – mehed on kõige üksildasemad. Värske uuring sedastas, et üheksal protsendil meestest pole selles vanuses ühtki sõpra.

38 – sa oled eluga enim rahul. Kolm aastat pärast üksildushetke on aeg oma eluga rahul olla. Statistikasse süvenedes leiti, et suurim olulisus on siin partneri valikul – abielus inimesed tunnevad end tõeliselt hästi.

44 – depressiooni kõrghetk. 2008. aasta uuringust nähtus, et keskeakriis on tõesti olemas. Meid masendavad selles vanuses vähenevad oskused ja võimed ning siin pole vahet, kes sa oled. Jälgiti kaht miljonit meest ja naist – mehed on depressiivsemad 50. eluaasta lähistel, naised 40 kandis.

59 – Nobeli preemia saamise kõrghetk. Ja kuigi praeguseks vanuseks peaks olema kõik ainult alla käinud, siis tuleb välja, et Nobeli laureaatidel asi alles põnevaks läheb!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles