«Naistejutud»: kas mehed ja naised saavad olla lihtsalt sõbrad?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Dreyersdorff, Dagmar Lamp ja Kristina Herodes stuudios
Ingrid Dreyersdorff, Dagmar Lamp ja Kristina Herodes stuudios Foto: Dagmar Lamp

Tänases «Naistejuttude» podcast’is on Postimehe naisteportaali juhatajal Dagmar Lambil külas naisteportaali toimetaja Ingrid Dreyersdorff ja Arteri toimetaja Kristina Herodes.

Arutame selle üle, kas mehed ja naised saavad omavahel lihtsalt sõbrad olla. Kust läheb sõpruse piir? «Minu meelest sellist olukorda, kus inimestel «mitte midagi ei ole» ja nad tahavad omavahel koos olla, sellist olukorda ei eksisteeri,» räägib Kristina. «See «midagi» on väga raskesti tabamatu, aga neil on see oma ühisosa, oma ruum. See ei pruugi olla paarisuhte-laadne, aga see on väga väärtuslik ja see on teinekord asi, mis ongi eriline ja mis puudutab selle inimese südant ja hingeelu võib-olla palju rohkem, kui tohutu kirg, mis võiks olla.»

«Mina usun, et nii-öelda stiilipuhas sõprus saab mehe ja naise vahel toimida ainult siis, kui seksuaalne pinge on ära lahendatud,» räägib Dagmar. Kristina aga lisab, et kuigi pole vaja karta ei mees- ega naissoost lähedasi sõpru, siis mõelda tasub tugevalt, kas on mõtet oma partnerit teistega suhtlemast keelata. «Mida vähem inimene värsket õhku saab, seda suurem tõenäosus on, et kui esimene surakas tuleb, siis tal ka pea selle peale segi läheb. Kui inimest isoleerida ja maailmast eraldada – ma saan aru, et sooviga oma armastust tsementeerida, kindlustada, mingit oma sisemist ärevust maha suruda – ma ei usu iial, et see suhe kestab. Pideva vabaduse sees olnud inimene, kui ta on sulle pühendunud, siis see on ta enda valik.»

«Piltlikult, sa ei saa ühte inimest enda külge nagu kummiga kinni panna,» arvab ka Ingrid. «Ta koguaeg nagu üritab joosta, kumm tõmbab tagasi, aga ühel hetkel läheb see plakstki katki ja ta läheb sellise kiirusega mingis suunas, et...»

Kuula «Naistejuttude» eelmisi saateid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles