Salapärane Salme õpetab: kuidas käituda seksisõprade ja hipsteritega

Salme Saladus
, inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salapärane Salme
Salapärane Salme Foto: SCANPIX

Tahad teada, kuidas ülemusega rääkida? Pole kindel, kas hipsterist poeg ikka kavatseb sulle lapselapsi teha? Olge mureta, kõigile teie küsimustele vastab Salapärane Salme! Inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja ning meie uus suhteekspert lahendab kõik teie probleemid!

Tunnen, et olen tööl jäänud täieliku peksupoisi rolli! Täna hommikul tuli ülemus kontorisse ja avastas, et kohvi jaoks ei ole piima. Meid istub seal kuus naist, kõik on võrdsed, aga piima järele saadeti just mind. Mul on kaks kõrgharidust! Eks ma siis läksin, kuigi ise küll mõtlesin, et see on ju kiusamine. Kas ma saaksin kuskile kaevata?

Kas sul on muidu töölepingus kirjas, et sina pead kontoritarbeid muretsema? Istud sa uksele kõige lähemal? Võib-olla oli ülemusel nii suur piimajanu, et ta otsustas, et võtab esimese inimese, kes peaks muidu nagunii poes käima?

Kui sa aga tunned, et sind koheldakse tööl teistest erinevalt, soovitan sul võtta teema diskreetselt üles. Teiste ees naerata viisakalt ja too see õnnetu piim ära, aga kui bossiga kahekesi jääte, siis ütle talle, et tunned ennast halvasti. Või veel parem, ütle, et sul on nii palju tööd, et piima järele joostes läheb mõte mujale ja pooled asjad jäävad tegemata. Kõige olulisem on ise teada oma väärtust ja siis ka vastavalt käituda, sest kui sina oled väärikas ja oluline, ei saa teised sind ka vastupidiselt kohelda.

Olen 29-aastane naine ja tahtsin küsida, kuhu on maailmast kadunud romantika. Nimelt olen juba üle kuu aja suhelnud ühe noormehega, kellega kohtusin klubis. Tulime küll tookord kohe minu juurde ja veetsime korraliku kireöö. Mina arvasin, et nüüd hakkame käima, aga kuidagi on asi läinud nii, et ta ei taha minuga üldse suhelda. Kirjutab mulle hoopis paar korda nädalas ja tuleb hilja õhtul külla seksima, aga välja mind kunagi ei kutsu. Mu sõbrannad ütlevad, et me oleme nüüd seksisõbrad, aga mina küll sõber olla ei taha, sest ta meeldib mulle väga.

Küllap mõtleb see mees, et milleks veel igasuguse kohtingutel käimise ja kurameerimisega jännata, kui sa ta endale ka niisama linade vahele lased! Ütleme nii, et oled oma hinna alla lasknud. Kui sina tahaksid, et ta kohtleks sind nagu eksklusiivset gurmeed, siis tema jaoks oled kiirtoit, noh, nagu hamburger, mille saab autoaknast kaasa haarata, niipea kui kõht tühjaks läheb.

Kui sa tahad selle mehega tõsisemat suhet aretada, pead lõpetama temaga niisama seksimise ära. Järgmine kord, kui ta sulle poole öö ajal kirjutab, ära üldse vasta. Kirjuta talle järgmine päev, et sul oli juba tegemist ja kui ta tahab suhelda, siis leppigu varakult kokku ühine väljaminek.

Karta on, et burksijäramisega harjunud mees on aga sinu suhtes nii laisaks läinud, et seda asja muuta enam ei saa. Sel juhul soovitan endale ikkagi kindlaks jääda ja kui kellegi uuega selles olukorras oled, siis tead, et püksid tasub nii kaua jalas hoida, kuni olete teineteist vähemalt paar korda kaine peaga ja päevavalguses näinud.

Tere, Salme! Kuidas ma peaksin suhtuma sellesse, et minu poeg käitub nagu teismeline? Ise ta on juba oma kahekümnendates, aga käib ikka veel ülikoolis, sõidab igale poole rattaga, kannab roosasid särke ja elab koos kolme korterikaaslasega! Sellise tempoga ei näe ma veel kümne aastat lapselapsi.

Tere, tere. Vaadake, proua, need tänapäeva noored elavad täiesti uute reeglite järgi. Ma vaatan tihti oma lapselapsi ja mõtlen, et kui mina oleks omal ajal nii käitunud, oleks mu mamma toonud tallist hobusepiitsa.

Nüüd on aga väidetavalt täiesti normaalne pool elu nagu teismeline elada. Ise nad kutsuvad seda hipsterikultuuriks, aga ma tahaks siin kohal lihtsalt teid rahustada ja öelda, et roosa särk veel ei tähenda, et poeg homo on. Küll need lapselapsed lõpuks ka tulevad, lihtsalt tänapäeval tehakse neid nii hilja, et meie ajal oli siis juba keskiga käes.

Mina soovitan hoopis teil endal ka proovida koos noortega idusid süüa ja võib-olla isegi jalgrattaga sõitma minna. Kui tervis aga ei kannata, võib sellestki abi olla, et te jutuotsa rataste peale viite. Nii näitate, et olete ise sama nooruslik kui nemad ning teie suhted peaksid palju paremaks muutuma. Ja kui suhted juba on soojenenud võib ääri-veeri võtta jutuks sellesamuse homoküsimuse, aga siinkohal tuleb kindlasti meeles pidada, et 21. sajandil peab aktsepteerima kõiki eluvalikuid ja -stiile. Eks siis kirjutage mulle uuesti, kui te pärast magada ei saa.

Salmele võib oma murest kirjutada aadressil naine@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles