Viis põhjust, miks sa oma töökaaslastele ei meeldi

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Siin on nimekiri asjadest, mis võivad su töökaaslasi ärritada. 

  1. Sa kurdad kogu aeg töö ja elu üle üldiselt. Tõenäoliselt teevad sinu ümber olevad inimesed umbes sama tööd või vähemalt püüdlete ühe eesmärgi suunas, aga ilmselt ei kuule sa neid iga päev virisemas. Uuringud on näidanud, et negatiivne olek ja lakkamatu vingumine tõukab inimesed sinust eemale.
  2. Sa ei austa ühiselt kasutatavaid ruume. Kui sul on eraldi kontoriruum, siis ei pea sa teistega nii palju arvestama, aga kui sa töötad avatud kontoris, siis on viisakas näiteks telefoniga lobisemiseks toast välja minna. Kõik ei taha kuulda sinu eraelulisi sündmusi. Samuti tuleks hoida puhtust ja korda näiteks tualetis, köögis ja oma laua juures.
  3. Sa teed ennast tähtsaks. Sinna juurde kuulub ka see, kui sa pidevalt mainid, keda sa tead ja kes tähtsatest inimestest on su väga hea sõber. Ära proovi näidata ennast tähtsama ja kõiketeadjamana, kui sa tegelikult oled, see on teiste jaoks tüütu.
  4. Sa ei suuda oma eksimusi tunnistada. See on üks asi, mis su töökaaslastele kindlasti ei meeldi. Kui sa tegid vea, siis tunnista seda ning otsi lahendus, mitte ära proovi seda varjata.
  5. Sa oled üleolev ja alandad teisi. Eriti pidavat seda töökohal tundma naised.

Huvitaval kombel selgus uuringutest, et tihti arvavad inimesed, et nad ei sobi omavahel või neile ei meeldi teise inimese iseloom, aga tegelikult kannavad nad lihtsalt tööprobleeme töökaaslastele üle. See tähendab ka seda, et töö juures olevad probleemid võivad tunduda personaalsete konfliktidena, aga tegelikult on tingitud töökeskkonnast, vahendab Attn. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles