Viis küsimust, millele jah vastamine tähendab, et oled eksist üle saanud

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Eksist üle saamine võib võtta väga pika aja. Kuid kuidas olla kindel, et sa oled lõpuks tegelikult edasi liikunud?

Elite Daily toob välja viis küsimust. Kui sa neile pikemalt mõtlemata jah suudad vastata, siis võid üsna kindel olla – sa oled oma eksist üle saanud.

1. Kas eks pole enam osa sinu esimestet hommikustest mõtetest? On ärritav, kui ta esimese asjana igal hommikul sulle pähe hüppab. Sa ei saa seda kontrollida, kuid ühel hommikul jõuad sa e-kirju lugeda, kohvi teha, trenni minna ja alles siis avastad, et sa pole kordagi oma eksi peale mõelnud.

2. Kas sind ei huvita ühtäkki enam, kellega su eks pärast sind koos on? Kui sa kuuled, et su eks on leidnud uue, tabab sind tõeline jälitamismaania. Sa kammid läbi sotsiaalmeedia ning püüad igati teada saada, kellega tegu. Ja ometi saabub päev, kui sind jätab täiesti külmaks, mida nad teevad – plaanigu kasvõi pulmi, sind tõesti ei huvita.

3. Kuupäevad mööduvad ja neil pole tähendust. Igas suhtes on omad verstapostid, millel on kuupäev – esimene kord, kui ta ütles, et armastab sind, esimene suure tüli päev, päev, mil te lahku läksite. Tuleb aga päev, kui sa avastad, et sa ammu enam ei pea arvet ega oska isegi öelda, kaua on teie lahkuminekust möödunud. Aeg avada šampanja!

4. Kas sa arvad, et keegi teine on füüsiliselt ja intellektuaalselt atraktiivne? Intellektuaalne pool on siin võti, sest see tähendab, et sa vaatad särava pealispinna alla ning see nõuab väikest südamepoolset pingutust. Kui sa kellessegi uude emotsionaalselt panustad, näitab see, et su süda on läbinud paranemisprotsessi, kuna sa julged taas olla haavatav.

5. Kas su mälestused teie suhtest on nüüd rohkem tasakaalus? Kui suhtenarratiiv sinu peas sisaldab nii head kui halba, tähendab see, et sa oled eksist üle saanud. Kui sa aga näed vaid spektri tumedaid või heledaid värve, pole sa seel täielikult paranenud. Sa pead leidma õppetunni, mis selles suhtes peitus: selles oli head, aga selles oli ka halba. Mõlema omaks võtmine on võti paranemise poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles