Üks asi, mis hävitab teie suhet kaheksal erineval viisil

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suhteeksperdid on jõudnud järeldusele, et vaikimine on üks kõige levinumaid viise, kuidas paarid konfliktidele lähenevad. Osalt tehakse seda seetõttu, et partneri ootustest saadakse valesti aru, teisalt aga leitakse, et mitte vaikides võidakse jätta mulje, justkui tahetakse tüli kiskuda.

Mida vähem te omavahel räägite, seda ärevamaks ja agressiivsemaks muutub teievaheline õhkkond. Female First võttis hetke, et reastada erinevad viisid, kuidas «pilt on, häält mitte» lähenemine suhet hävitab.

  1. See on lugupidamatu. Kui sa suudad teistega omavahelistest probleemidest rääkida, aga mitte partneriga, näitab see, kui vähe sa temast lugu pead. Tema peaks olema esimene, kelle poole pöörduda.
  2. See pole produktiivne. Kui su partner peab olema mõtetelugeja, võib ta täiesti mööda panna ning sellest ei võida keegi.
  3. See on karistamise üks vorme. Me õppisime lastena teisi karistama neid ignoreerides – teismelisena näiteks ust paugutades. Me teeme seda oma tunnete baasil aga vanemaks saades edasi. Kuidas aga karistada kedagi, kel pole aimugi, mida ta on valesti teinud ja talle pole antud võimalust end parandada?
  4. See on tsükkel. Üks «tänitab», teine uurib, millepärast selline käitumine, esimene ei vasta... Järeldus: suhtesse ei panustata. Mõlemad partnerid ei suuda näha, et on tekkinud olukorras süüdi.
  5. Vaikimine hõbe...? Vaikimine on suhte jaoks hävitavam, kuna probleeme ei lahendata. Kuigi see võib tunduda diplomaatilise lähenemisena, on see tavaliselt enim kahjustav.
  6. Seda peetakse võimumänguks. On valearvamus, justkui hoiaks enda käes võimu vaikija. Tegelikult on tema just kõige jõuetum, kuna ei suuda leida sõnu, et oma tundeid väljendada.
  7. See on harjumuslik. Vaikimine on harjumus, millest on raske loobuda, eriti kui vaikiv partner kardab konfrontatsiooni ja on ärevuses, et rääkimine lõppeb alati tüliga.
  8. Teie seksielu kannatab. Kui su peas keerlevad väljaütlemata mured, siis ei ole seal seksile kohta ja raske on partneri füüsilisele armastamisele keskenduda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles