Kolm põhjust, miks lapse sugu võiks jääda sünnituseni üllatuseks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Poiss või tüdruk? Ilmselt on see kõige vältimatum küsimus, kui sõbrad kuulevad, et oled rase. Aga, miks jätta lapse sugu viimase hetkeni saladuseks ja iseendalegi üllatuseks? 

Kui sa saad teada, mis soost su laps on, siis see võib tekitada hetkelist pettumust. Ükskõik, kumba sa eelistad ja saad vahepeal teada, et tuleb teine sugu, siis on päris keeruline on esialgset pettumust varjata. Kui sugu selgub alles sünnitusel, siis sul ei ole aega selle peale mõelda ja sa oled lihtsalt õnnelik, et saad seda väikest olevust oma käte vahel hoida.

Sa ostad ja saad raseduse ajal vähem soostereotüüpseid asju. Tõenäoliselt kingitakse sulle selliseid asju, mis sobiksid nii tüdrukule kui poisile. Nii ei jõua sa osta tervet toatäit roosasid või helesiniseid asju, vaid avastad ka sellised värvid nagu roheline, kollane, hall ja teised neutraalsed toonid.

Nimede väljamõtlemine on lõpuni põnev. Kui sa tead oma lapse sugu, siis te ilmselt jääta üsna varakult ühe nime juurde ja ei lase oma fantaasial lennata. Seevastu sünnitusel jääb teile ikka veel üllatusmoment ja põnevus, vahendab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles