10 põhjust, miks seks on tervisele kasulik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Kui jätta kõrvale see, et seks toob järglasi ja pakub naudingut, siis selgub, et on veel mõned positiivsed kõrvalmõjud, millest võiksime teada. 

  1. Seks parandab immuunsust. Pennsylvania ülikooli teadlased leidsid, et üks kuni kaks korda nädalas seksimist tõstab inimese immuunsüsteemi tugevust.
  2. See on südamele hea. Füüsiline tegevus mõjub alati südamele hästi.
  3. Alandab vererõhku ja seda eriti naistel.
  4. Leevendab valu. Peavalu on üks vabandus, mida kasutatakse selleks, et seksi vältida, aga enne, kui haarad valuvaigistite järele, siis võta teadmiseks, et seks aitab leevendada peavalu.
  5. Vähendab eesnäärmevähi riski. Uuringu läbiviijad ütlesid, et see ei ole garantii, aga mehed, kes seksisvad rohkem, neil on väiksem risk eesnäärmevähi tekkeks.  
  6. Parem uni. Kas sul on probleeme magama jäämisega või hea unega? Võib-olla peaksid rohkem seksima. Teadlased on leidnud, et seks vallandab kehas hormoonid, pärast mida on lihtsam magama jääda.
  7. Vähendab stressi. Kusjuures stress võib põhjustada igasuguseid erinevaid terviseprobleeme, sealhulgas peavalu, uneprobleeme, depressiooni, lihasvalusid ja kõhuhädasid.
  8. Parandab ajutööd. Seks stimuleerib seda osa ajust, mida seostatakse õppimise ja mäluga ning pidavat mõjuma eriti hästi just naistele. 
  9. Tõstab eluiga. Tahad kauem elada? Seks võib olla võti.
  10. Tõstab enesekindlust. Lisaks füüsilisele kasule, võib tihe ja rahuldust pakkuv seks parandada ka emotsionaalset heaolu.

Loe lisa siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles