Heidi Ruul: issand, miks su mees ometi nii karvane on?!

Heidi Ruul
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Ruul
Heidi Ruul Foto: Ardo Kaljuvee

Kell on praegu kaheksa hommikul, päike piilub aknast sisse ja tekilt, mille alt ma end endiselt välja pole saanud, läigivad vastu poolemeetrised karvad. Armsad karvad. Peasüüdlane ise on juba tööl. Koos karvadega. Tubli mees, tublid karvad. Ja mina jäin hommikukohvi juues ning samal ajal voodist juuksekarvu kokku korjates mõttesse: kui karvane üks mees siis naiste meelest üldse olla võib?

Kas mees, kes oma jalgu raseerib, on tõesti maailma seksikaim tegelane? Aga see jonnakas viiesentimeetrine kulmukarv, mis mis teiste vahelt kõigile silma torkab – mida üks vaene mees sellega veel tegema peaks?! Lugupeetud härrad, pange nüüd tähele, sest see preili sukeldub sõbrannadega ühes esmaspäeva puhul karvamerre, ja me teeme seda pagana suure rõõmuga!

Kui nüüd lõpuni aus olla, siis on antud teema viimasel ajal pidevalt päevakorda tekkinud ja just sellepärast otsustasingi, et vist on tagumine aeg see pidulikult ära vormistada. Minult on alatasa uuritud, et miks mul ometi nii karvane mees on (mitte, et küsijad tema tegelikust karvkattest mingisugustki ülevaadet omaks). Aga teeme selle teema siis puust ja punaseks! Et kõik ikka õiglane oleks, sai asja arutatud ka sõbrannadega, kes minu maitsele vastavat meest nähes ilmselt päkkade välkudes võidu suurest õudusest minema jookseks.

Naiste eelistused on erinevad – selles polegi kahtlust, aga on asju, millega suurem osa meist siiski ühel meelel on ja üllataval kombel kehtib see ka siis, kui teemaks tulevad mehed ning nende karvkate. Selleks, et pilt selgem oleks, võtsime teema ette loogilises järjestuses - alustades pealaest ning lõpetades kuskil varvaste kandis.

Alustame pealaest

Lugupeetud härrasmeeste pealage katavad enamasti (loodetavasti) mingis pikkuses juuksed. Kena soenguga mees on alati hinnas, sest neid naisi, kelle põlved võtab nõrgaks pühademuna meenutav ja õliselt läikiv pealagi, on igas linnajaos umbes-täpselt kaks. Päriselt. Aga kui sul on juba juuksed, siis tuleks nende eest ka hoolitseda! Me tahame neid katsuda ja hästi kena oleks, kui me ei peaks vahetult peale seda käsi pesema jooksma!

Minu lemmikud – kulmud! Käed püsti kõigil, kelle silma on riivanud kulmudest välja turritav karv! See üks, jonnakalt kasvujõuline kulmukarv. Mehed, kulmude eest hoolitsemine ei ole naiselikkuse tipp! Vähemalt mitte seni, kui sa iga jumala nädal neid salongis hooldamas ja värvimas ei käi. Ja kui sa ise selle jonnipunni sikutamisega tegeleda ei suuda, oska või taha, siis iga naine on nõus oma meest antud asjas aitama – meil on vastav atribuutika ka olemas ja puha! Teeme ära 2017!

Vuntsid! Sorry, aga vuntsid ei lähe mitte ja siinkohal olid eranditult kõik minuga nõus. Kui sa ei taha välja näha nagu seksuaalkurjategija seitsmekümnendate teleseriaalis, siis palun, palun-palun, aja vuntsid maha! Vuntsidega meest nähes tahaks esimese asjana käekoti põhjast pipragaasi välja otsida – igaks juhuks! Tahad karvast nägu – kasvata habe!

Habe! Jah! Mina isiklikult muudaksin selle kohustuslikuks, aga üks sõbranna mainis, et oleks nõus kas või ise igal hommikul mehe lõuga raseerima – peaasi, et sinna mingeid karvu meenutavaid udemeid ei tekiks. Vot see on tõesti maitse asi, mille osas naiste arvamused sõbralikult lahku lähevad. Minu meelest pole olemas kihvtimat asja, kui habe, mida õhtul kaisus sügada saab.

Fun fact: need mehed, kes otse võõrast sängist koju naise kaissu joosta plaanivad, peaksid enne habeme maha ajama, sest habe salvestab ja habeme lõhn annab toimepandud kuritööst koheselt teada!

Kaenlaalused – mõistlik piiramine on hädavajalik, raseerimisele kindel ja väga üksmeelne EI!

Siis on seltskond mehi, kes arvavad, et kõige seksikamaks asjaks maailmas on raseeritud käsivarred. Pagan, isegi lõviosa naistest ei raseeri oma käsivarsi – seega, miks peaks üks mees seda tegema? No tõsiselt?! Kui keegi teab loogilist põhjust, mis ei ole kuidagi spordiga seotud, siis andke aga julgelt teada!

Rinnakarvade juures lähevad naiste arvamused taaskord pidulikult lahku: minu arvates on kallima rinnakarvade sikutamine tore ajaviide, aga kõrvalt kostub mitmest torust, et midagi kohutavamat kui karvapahmaka alla mattunud rind polegi olemas!

...ja lõpetame alumise otsaga

Nüüd siis see kõige tundlikum piirkond. Valem lihtne: mida vähem karvu seal on, seda suuremat tähelepanu see meilt saab! Arusaadav, onju?!

Ja lõpetuseks jalgratturi-sündroomiga härrad. Jah, teie, kes te igapäevaselt oma jalgu raseerite! Palun, lõpetage! Palun! Mitte kellelegi ei meeldi! Nulltolerants!

Puhas ning hoolitsetud välimusega mees on keegi, keda naised kõrgelt hindavad. Küll aga ei tohiks selle enda eest hoolitsemisega hulluks minna – kui mees veedab peegli ees oluliselt suurema osa päevast kui naine, siis on midagi ilmselgelt valesti. Aga kaks asja on päris kivisse raiutud: ükski naine ei taha õhtul voodisse jõudes teki alt endast siledamat meest leida ning samas ei soovi keegi meist hommikul ka kassi kombel karvapalle köhida. Go figure… naistest ongi vist võimatu aru saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles