Seitse märki magamistoast, et teie abielu ei jää püsima

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Seks ei määra abielus kõike, kuid enamiku inimeste jaoks on terve, regulaarne seksuaalelu õnneks oluline. Ka seksiterapeudid nõustuvad sellega.

HuffPost reastas levinud probleemid, mis viitavad, et suhe võib olla hukule määratud – kui te nende probleemide kõrvaldamiseks midagi ette ei võta.

1. Te ei seksi enam. Terapeudid defineerivad seksivabaks abieluks seda, kus seksitakse vähem kui kümme korda aastas. Enamiku paaride jaoks viib mitteseksimine neid teineteisest kaugemale ning sageli ei väldita mitte ainult seksi, vaid ka selle puudumisest rääkimist. Vaidlemise ja süüdistamise asemel tasuks partnerile väljendada oma igatsust tema järele.

2. Üks partneritest ei tunne end seksuaalselt ihaldatuna. Seksiuurija Martha Meana ütles kord ühes intervjuus, et naise jaoks on tunda end ihaldatuna võrdväärne orgasmiga. Seega peaks seks suhtes olema selline, mida naudivad mõlemad osapooled ning tasub meeles pidada, et hea ja kvaliteetne seks viib aina parema seksini.

3. Usaldus pärast petmist on murtud. Pärast afääri võib olla intiimsuhet väga raske taastada. See nõuab palju tööd ja vaeva ning kui afäär peaks salaja jätkuma, võib see olla võimatu.

4. Te ei tunne enam füüsilist tõmmet. Pikaajalises suhtes teeb iha vähenemine suhtele märkimisväärset kahju. Mõnikord on põhjuseks üks osapool, kes end n-ö lõdvaks laseb. Muidugi mõjutavad meid igapäevastress ja lapsed, kuid lõdvaks laskmine võib olla ka märgiks, et üks partneritest on suhtes alla andnud.

5. Füüsilised põhjused saavad vabanduseks mitte seksida. On tervisehädasid, mis takistavad elutervet suguelu, kuid on suur vahe, kui sa kasutad neid vabandusena. Lisaks meditsiinilisele abile tasub ka emotsionaalselt endaga tööd teha, et tervisehädad suhet õõnestama ei asuks.

6. Seksuaalsed kired ja fetišid naerdakse välja. Me kõik tahame erinevaid asju, kuid kui sa avaldad partnerile oma salasoovi ja ta sind välja naerab, võib see olla hävitav. Enamik asju on magamistoas läbiräägitavad ning ihadest tasub omavahel rääkida.

7. Üks tahab rohkem seksi kui teine. See on paljude paaride mureks ning osapool, kes tahab vähem seksi, hoiab suhtes kontrolli oma kätes, isegi kui ta seda ise ei adu. Ajapikku tekitab see suurema ihaga partneris kibestumist ning on otsetee afäärini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles