Seitse märki, et sa võtad maha, kuigi kaal seda ei näita

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuigi kaal on peamine vahend, millega mõõdetakse inimese kehakaalu, et tema tervislikust seisundist paremat pilti saada, ei näita see täit pilti. Kehakoostise muutmisel saab progressi mõõta ka teiste abivahenditega ja kaalu pingeline jälgimine võib vahel isegi halvasti mõjuda.

Popsugar nimetab veel seitse märguannet, mis tõestavad, et keha muutub ja sa teed tegelikult edusamme.

Rõivad jäävad avaramaks. Riiete selga mahtumine on üks kõige paremaid indikaatoreid, et sul läheb kas paremini või halvemini. Kui püksirihm tuleb varasemast rohkem pingule tõmmata, oled õigel teel. Võid enda üle uhke olla ka siis, kui kaal jonnib.

Sul on rohkem võhma ja jõudu. Kui hakkad rohkem liikuma, kauem magama ja mitmekülgsemalt sööma, märkad peagi, et jaksad varasemaga võrreldes rohkem teha. Sa ei hakka kõndides nii ruttu hingeldama ja suudad väiksema pingutusega tõsta oma toidukotte. Need on väikesed asjad, aga annavad väga palju jõudu, et edasi punnida. 

Sa sööd vähem. Ühtäkki märkad, et sul ei ole nii suurt söögiisu kui varem ja sa suudad ahvatlustele paremini järgi anda. Isegi kui see veel kaalus ei kajastu, on see väga oluline märguanne, et saa kontrollid oma elu rohkem kui varem.

Sa näed piltidel parem välja. Paljud eelistavad end kaalumise asemel hoopis iganädalaselt pildistada, sest fotodelt tuleb välja muutusi, millest peeglisse vaadates aru ei saa. Kuigi praegu võid mõelda, et ei taha kindlasti kaamera ees seista, siis mõne aja pärast oled õnnelik, et seda tegid.

Sul on rohkem energiat. Kaalust alla võttes on ka muutunud energiatase üks esimesi märke progressist. Sa oled õnnelikum ja säravam ning tahad elu täiel rinnal nautida.

Sul tekib uus ruumitaju. Seda on raske sõnadesse panna, sest seda peab ise tundma. Kui su lihased lähevad tugevamaks, rüht paremaks ja ümbermõõt väiksemaks, ei ole sa enam nii «laialivalguv» nagu varem. Parem toonus annab suure annuse enesekindlust ja sa ei tunne end enam istudes-astudes nii ebamugavalt.

Tervislikud toidud on su uued lemmikud. Toitumisplaanist kinni pidamine võib olla erakordselt raske, eriti kui kaal ei näita tulemusi ja tahaks alla anda. Aga kui sa oled järjepidev, muutub tervislik toit harjumuspäraseks ja sul tekivad uued lemmikud, millega oma isusid taltsutada. Ka see on progress ja näitab, et sa oled oma tervise jaoks juba väga palju ära teinud. Pane edasi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles