Miks on tänapäeval suhted väga haprad?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sa oled märganud, kui kiirelt maailm me ümber muutub, siis ilmselt sa mõistad, miks inimeste vahelised suhted ei ole enam nii tugevad ja side kahe inimese vahel võib olla väga habras.

Olgem ausad, inimsuhted on muutunud väga pinnapealseks. Ei ole sidet ega ühendust. Võib-olla on meil kogu aeg liiga kiire, et sellest aru saada. Me ajame segamini naudingu ja armastuse. Enamik meist otsib välist ilu ja mõned otsivad kedagi ainult selleks, et see lisaks midagi nende sotsiaalsele staatusele.

Kõige selle kaose keskel tundub, et suhted on muutunud ja nendest on kadunud puhtus ning ilu. Suhetest on saanud mingi rahuldust pakkuv protsess. Boldsky vahendab, miks on inimeste vahelised suhted tänapäeval pigem haprad.

  1. «Üheöösuhe», «avatud suhe», «seksisemu» ja nõnda edasi – need on uued väljendid, mis iseloomustavad suhet, mille peamine eesmärk on nauding mitte abielu. See võib olla üks põhjus, miks inimesed ei ole enam nii lähedased.
  2. Meil on suured unistused. Me töötame palju ja meil on väga kiire. Me ajame taga edu. Hea suhe ei ole inimeste esimene prioriteet. Heaolu ja materiaalne edu on võtnud esimese koha.
  3. Vahel me lihtsalt tahame kellegagi niisama aega veeta. Selleks et minna kinno, teatrisse või kohvikusse ei ole vaja suhtes olla. Inimesed ei otsi enam suuri tundeid ja teineteise sügavat mõistmist.
  4. Meid ümbritseb väga palju atraktiivseid inimesi. Iga päev näeme ja kohtume paljude inimestega. Ükskõik, kas kohvikus, tööl, bussi või mõnel üritusel, siis meil on palju rohkem võimalusi erinevate inimestega tuttavaks saada. See omakorda võimaldab lihtsamaid lahkuminekuid ja petmisi.
  5. Tehnika võtab meie mõistuse üle võimust. Kuigi me oleme füüsiliselt oma partneriga koos, siis võivad meie silmad ja käed olla naelutatud telefoni.  
  6. Me ajame sassi meelelahutuse ja armastuse. Me ootame, et suhe oleks põnev ja pakuks meile hästi palju rõõmu, sest normaalsus on igav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles