Neli märki, et su nahk ei talu seda, mida sa omale näkku paned

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Olenemata sellest kui ilus on toote pakend ja mida iganes tootja ei lubaks, siis alati ei pruugi see kõigile sobida. Näonahk annab sulle sellest kohe märku. 

Dermatoloog Rachel Nazarian selgitab, millised märgid vihjavad sellele, et su nahk ei talu seda kosmeetikat, mida sa kasutad.

  1. Sügelus. See on kõige esimene märk, mis näitab, et midagi on valesti, kuigi sa seda silmaga ei pruugi veel näha. Kui sa tunned, et su nahk hakkab kohe pärast toote kasutamist sügelema, siis ära kasuta seda enam ja konsulteeri oma nahaarstiga. Võib-olla on sul mingi kindla koostisosa vastu allergia.
  2. Valu. Kui sa tunned ebamugavust või valu, siis see võib tulla sellest, et sul on tekkinud nahaärritus, põletik või mingi infektsioon. Samas see ei tähenda ilmtingimata, et sa peaksid toote kasutamise lõpetama. Vahel on nii, et kui su nahk paraneb ja väiksed haavad on kadunud, siis sa võid sama toodet uuesti proovida.
  3. Punetus. Põletikule võib järgneda valu või sügelus, aga ka punetus. Dermatoloogi sõnum on ühene, kui mingi toode paneb su näo punetama, siis tuleb sellest eemale hoida.
  4. Punnid. Kõik väikesed punnid näonahal ei ole ilmtingimata mõnest konkreetsest tootest põhjustatud. Kui sa näed, et mõnda toodet kasutades tekivad sul kergemini punnid, siis lõpeta koheselt selle kasutamine.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles