17 olulist fakti treeningkuulide ja vaagnapõhjalihaste kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Dornan ja Dakota Johnson. Kaader filmist "Fifty Shades Darker."
Jamie Dornan ja Dakota Johnson. Kaader filmist "Fifty Shades Darker." Foto: Doane Gregory/AP/Scanpix

«Ta sirutab käe välja ja ta peopesal on kaks ümmargust läikivat hõbedast kuuli, mis on ühendatud jämeda musta nööriga… Mulle sisse! Ma ahmin õhku ja lihased mu sees tõmbuvad kokku. Mu sisemine jumalanna tantsib. Kui need on minu sees, ei tunne ma tegelikult neid – aga ikkagi tunnen, et need on seal… Oh issand… ma pean need endale jätma. Need tekitavad iha, panevad seksi tahtma.» - Anastasia Steele, «50 halli varjundit».

1. Seoses «50 halli varjundi» triloogia tohutu populaarsusega suurenes tupekuulide müük kõikjal maailmas, ka Ulakas Kaunitaris.

2. Esimesed versioonid tupekuulidest olid tehtud metallist ja elevandiluust ning need sisestati tuppe vahekorra ajal, et pakkuda mehele lisanaudingut.

3. Vaagnapõhjalihased toetavad kõiki vaagnapõhja organeid, põit, emakat ja soolestikku.

4. Vaagnapõhjalihased hakkavad oma toonust kaotama pärast 30. eluaastat, lisaks on veel hulganisti põhjused, miks lihased lõtvuvad juba enne seda: stress, sünnitus, suitsetamine, regulaarne alkoholi tarbimine, kaalutõus /-langus, geenid, varasemad traumad vaagnapiirkonnas, halb rüht, pidev kõhukinnisus, raskuste tõstmine.

5. Vaagnapõhjalihaste treenimine on samuti soovitatud naistele, kes plaanivad rasestuda, et valmistada vaagnapõhja ette füsioloogiliseks stressiks, mis kaasneb raseduse hilisemate staadiumite ja sünnitusega.

6. Dr Arnold H. Kegel leiutas «Kegeli harjutused» selleks, et pakkuda naistele mittekirurgilist meetodit suguelundkonna lõõgastuseks.

7. Kegeli harjutused suurendavad verevarustust vaagna piirkonnas, aidates paremini tajuda, millised sensatsioonid viivad välja vaginaalse ja klitoriaalse orgasmini.

8. «Kui sa ei kasuta neid muskleid, nad kärbuvad. Ja see pole ainult seksuaalne nauding, mis jääb saamata, vaid see toob endaga kaasa ka uriinipidamatuse. Seega kasuta neid kuule, et tappa kaks kärbest ühe hoobiga.» Dr Oz

9. Uriinipidamatus on probleemiks järjest noorematel naistel.

10. Mida tugevam on lihas, seda tugevamad on tema kokkutõmbed – mida tugevamad on vaagnapõhjalihased, seda tugevamad on orgasmid.

11. Regulaarne vaagnapõhjalihaste treenimine toob reaalseid tulemusi juba 8-12 nädalaga. Mõne naise jaoks on need tulemused muutnud elu ja päästnud suhte.

12. Tugevamad vaagnapõhjalihased aitavad parandada tupe loomulikku libestust.

13. «Mida rohkem sa teed vaagnapõhjalihaste harjutusi, seda paremaks sinu orgasmid muutuvad. Ausalt öeldes minu parimad orgasmid algasid alles pärast seda, kui ma õppisin pingutama oma lihaseid. Ja mida rohkem ma oma lihaseid treenin, seda paremaks seks ja orgasmid muutuvad – nii üksi kui partneriga!» Jamye Waxman, koolitaja

14. Naine saab anaalseksist saadavat naudingut suurendada, kui asetab seksi ajaks tupekuulid tuppe. 

15. Vaagnapõhjalihaseid saab treenida nii osturetkel, jalutuskäigul, matkates, tantsides, joogatunnis kui ka õhtusöögi ajal.

16. Tupelihaste toonust saab naine ise kodus mõõta, asetades sõrmed tuppe ja pingutades lihaseid. Kui tundub, et sõrmi pigistab tugev 1 cm laiune kummipael, on lihased suure tõenäosusega toonuses, vastasel juhul peaks alustama treeninguga.

27. Treeningu efektiivsust ja edusamme saab mõõta koos partneriga, kui asetada tupekuulid tuppe ja lasta partneril neid nöörist väljapoole sikutada, samal ajal ise kuuli kogu jõuga kinni hoides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles