Uuring: ülekaalulised emad ei näe oma laste ülekaaluprobleeme

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Luis Louro / PantherMedia / Scanpix

Mitte alati pole ülekaaluliste vanemate lapsed ülekaalulised, kuid samas pole see ka üleliia ebaharilik. Värske uuring leidis, et emad, kes on ise ülekaalulised, ei näe oma lastel samu probleeme – isegi, kui need tegelikult täiesti eksisteerivad.

Washingtoni ülikoolis korraldatud uuringu kohaselt alahindavad ülekaalulised emad oma laste kehakaalu ja selle tervislikkust. Küsitletud 230 emast 41 protsenti arvasid, et nende ülekaalulised või isegi rasvunud lapsed on «umbes õiges kaalus». Vaid 20 protsenti emadest suutsid korrektselt oma laste kaalu liigseks hinnata. Kõigest kolm protsenti emadest pidasid oma lapsi raskemateks, kui nad seda tegelikult olid, vahendab The Independent.

Uuringu korraldajad avaldavad muret, et ülekaalulised vanemad ei suuda hinnata oma ega oma laste terviseseisundi ohtlikkust, samas lisavad nad, et edasised uuringud on vajalikud – antud küsitluses osalesid vaid ülekaalulised vanemad ja pole päris selge, kas normaalkaalus vanemad hindavad oma laste kaalu tervislikuks või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles