Läheneb kevade tähtsaim moemaraton

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Aldo Järvsoo. Reede 17.märts, kell: 21
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Aldo Järvsoo. Reede 17.märts, kell: 21 Foto: TFW kevad 2017 disainerid
  • Eesti moeelu tähtsündmus Tallinn Fashion Week toimub 15.–17. märtsini
  • Moemaraton leiab aset juba 12 korda, sel korral Hilton Parki konverentsikeskuses
  • Mida oodata? Keda vaadata? Tee oma moeplaanid aegsasti klaariks!

Talvemoest isu täis? Õige ka – moekevad on kohal! Eesti moeelu tähtsündmus Tallinn Fashion Week toimub 15.–17. märtsini juba 12. korda, ning sedapuhku eriti glamuurses paigas, nimelt hotelli Hilton Park konverentsikeskuses.

Mood on müstiline maailm – see muudab palju enamat kui vaid inimese välimust. Tõhusaim enesekindluse doping, parim suusamääre sujuvaks karjääriks, vastupandamatu armurohi – hea disain võib olla seda kõike! Nii et mina ei suuda küll välja mõelda ainsatki põhjust, miks peaks leppima igavate ja ilmetute rõivastega, kui käepärast on sellises isuäratavas valikus kohalikku originaalset moekunsti!

Tallinn Fashion Week kevad 2017: Triinu Pungits. Reede 17.märts, kell: 21
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Triinu Pungits. Reede 17.märts, kell: 21 Foto: TFW kevad 2017 disainerid

Moeetendus on eriline hetk. Kui arvad, et saad sama elamuse kätte hiljem galeriisid kammides, siis eksid rängalt! Jaa, sa võid uurida kleidivolte ja detaile, selleks on foto sobiv, kui show' atmosfäär ja loominguline laeng läbi filtrite kohale ei tule – selle kogemiseks tuleb tingimata ise kohal olla! Pane etendused, mida tingimata näha tahad, kohe kalendrisse kirja, ja kuna saalid pole kummist, tasub ka aegsasti Piletilevist pääsmed hankida.

Moeetendus on eriline hetk. Kui arvad, et saad sama elamuse kätte hiljem galeriisid kammides, siis eksid rängalt!
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Aldo Järvsoo. Reede 17.märts, kell: 21
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Aldo Järvsoo. Reede 17.märts, kell: 21 Foto: TFW kevad 2017 disainerid

Uued moetuuled moenädalal

Tallinn Fashion Weeki peakorraldaja Anu Kikas tõstab esile kevade väga head disainerite paraadi – lavale jõuavad nimekad tegijad, eripärase käekirjaga loojad ja tugevad moemärgid. Kui varem pidime leppima vaid ühekordse moeannusega sügisel, siis nüüd elab ja hingab kohalik moeelu ühes rütmis moepealinnadega, tuues parima disaini publiku ette kahel korral aastas. Moenädala toimumispaik Hilton Parki hotellis on ilmselt mugavaim asukoht nii disaineritele kui ka moepublikule – avar ja glamuurne ruum otse kesklinnas. Avalöögina esitletav kunsti ja moodi ühendav projekt Wear Arts viib aga vaatajad Koidu tänava moekeskusse Defitsiit.

Tallinn Fashion Week kevad 2017: Wear Arts. Kolmapäev 15.märts, kell: 19 moekeskuses Defitsiit, Koidu 122
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Wear Arts. Kolmapäev 15.märts, kell: 19 moekeskuses Defitsiit, Koidu 122 Foto: TFW kevad 2017 disainerid

Esimest korda saab teoks koostöö veebikeskkonnaga Pre-o-Porter, mille vahendusel saab disainerite uusimat loomingut tellida juba enne teoste valmimist.

Vaata kindlasti!

Moodi pakutakse rikkalikult: lavale jõuavad ühtekokku 14 disaineri ja kaubamärgi kollektsioonid. Igal neist on ainulaadne käekiri ja kandjad. Täpsema info plaanide tegemiseks leiab Eesti moedisaini kodulehelt estonianfashion.eu.

Tallinn Fashion Week kevad 2017: Mammu Couture. Neljapäev 16.märts, kell: 18
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Mammu Couture. Neljapäev 16.märts, kell: 18 Foto: TFW kevad 2017 disainerid

Romantika on nüüdisaja ratsionaalses maailmas õige haruldane dessert, kuid moenädalalt seda leiab – kui tunned, et sinus peitub aadlidaami ürgnaiselik hing, võta kindlasti sihikule Mammu Couture ja Diana Denissova etendused.

Tallinn Fashion Week kevad 2017: Iris Janvier. Neljapäev 16.märts, kell: 21
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Iris Janvier. Neljapäev 16.märts, kell: 21 Foto: TFW kevad 2017 disainerid

Või otsid hoopis midagi suurlinlikult jahedat, mis sillutaks teed oma klaarilt jõulise käekirjaga? Sel juhul vaata üle Iris Janvieri moebrändi massiivne uus kollektsioon ning Year by Raivo Holmi šikid mantlid.

Tallinn Fashion Week kevad 2017: Year by Raivo Holm. Neljapäev 16.märts, kell: 19:30
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Year by Raivo Holm. Neljapäev 16.märts, kell: 19:30 Foto: TFW kevad 2017 disainerid

Piiluda saab ka kohaliku tööstusdisaini paremaid palu – Montoni värvikas erikollektsioonis «Duality» ühinevad troopiline Kuuba ja karge Island, ühtlasi tähistab rahvusvaheliselt edukaim Eesti moemärk oma 15. sünnipäeva.

Tallinn Fashion Week kevad 2017: Monton. Reede 17.märts, kell: 18
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Monton. Reede 17.märts, kell: 18 Foto: TFW kevad 2017 disainerid

Moehorisonti avardab sel korral Eesti disainerite ehtekunst, mis igati orgaaniliselt rõivadisaini juurde kuulub – Goldtime toob lavale valiku Eesti talentide loomingust.

Tallinn Fashion Week kevad 2017: Ketlin Bachmann. Reede 17.märts, kell: 21
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Ketlin Bachmann. Reede 17.märts, kell: 21 Foto: TFW kevad 2017 disainerid

Moenädala lõppakord tõotab kujuneda eriti magusaks! Siis näeb ühises suurejoonelises etenduses Embassy of Fashioni moemaja talentide Aldo Järvsoo, Ketlin Bachmanni ja Riina Põldroosi värsket loomingut, mida täiendab üks siinseid eripärasemaid moeloojaid Triinu Pungits. Kui jahid oma riidekappi midagi loominguliselt erksat ja originaalset või tahad lihtsalt silmapaitavat kunstielamust, on selge, et sellelt etenduselt puududa ei tohi.

Tallinn Fashion Week kevad 2017: Riina Põldroos. Reede 17.märts, kell: 21
Tallinn Fashion Week kevad 2017: Riina Põldroos. Reede 17.märts, kell: 21 Foto: TFW kevad 2017 disainerid
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles