Kuus halba harjumust, millest on lihtne loobuda

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabrice Michaudeau / PantherMedia / Scanpix

Kohvi joomine, suitsetamine, ebatervislik toitumine ja teised halvad harjumused rikuvad meie elu vaikselt ja salaja. Ühe päevaga on üsna raske kõike muuta, aga õnneks on olemas mõni halb harjumus, millest on lihtne kohe loobuda. 

Mõni halb harjumus kahjustab meie tervist rohkem, kui me sellest isegi aru saame. Siin on kuus kõige hullemat asja, mis ei kannata uut aastat oodata – loobu neist kohe!

  1. Pikka aega järjest istumine. Kõik need, kes töötavadki istudes, teavad, et sellest on lihtsam rääkida, kui päriselt teha. Üks võimalus on asendada tool vahelduseks suure palliga või telefoniga rääkimisel ringi kõndida.
  2. Jalgade ristamine. Kuigi see võib tunduda mugav asend, on palju tervislikum hoida kaks jalga paralleelselt maas.
  3. Valuvaigistite liigkasutamine. Paljud arvavad, et iga väiksema valu korral tuleks võtta tabletti, aga tegelikult on ka palju alternatiive, näiteks puhkamine, jää või vee joomine, kui sul on lihas- või peavalu. Ka menstruaalkrampide vastu on võimalik leida mõni looduslikum lahendus.
  4. Kohvi joomine koore ja suhkruga. Viimased uuringud on näidanud, et suhkur mõjub inimese ajule nagu narkootikum. Kui sa ei suuda musta kohvi juua, siis loobu ühest, kas suhkrust või koorest. Samuti võid proovida sojapiima või mett, et mustale kohvile tervislikumalt magusat maitset saada.
  5. Soola liigtarbimine. Nii soola kui ka suhkruga võiks olla tähelepanelik, et neid mitte üle tarbida. Soola asemel võiks proovida toitu maitsestada naturaalsete ürtide ja vürtsidega.
  6. «Ma magan siis, kui ma surnud olen» mantra järgi elamine. Kui sa ei maga piisavalt, siis su keha ei saa loomulikul teel puhastuda ja taastuda, et sul oleks järgmisel päeval ja üleüldse rohkem energiat, vahendab Huffington Post.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles