Ideaalse vastlakukli retsept (1)

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlakuklid moosi- ja vahukooretäidisega.
Vastlakuklid moosi- ja vahukooretäidisega. Foto: Eva Pärtel

Vähemasti Eestis on vastlakukkel kuklite kuningas. Mis seal siis nii erilist on? Võta sai ja pane vahukoort peale, tulemus on peaaegu sama, muigavad küünikud. Kui aga lisada kooslusesse kardemoni, moosi, vanilli või mandlilaaste, saab sai erilisem, kinnitab Perenaise Pagariäri eestvedaja Eva Pärtel.

Kardemon, kodune vaarikamoos ja ehtne vahukoor käivad kirgliku küpsetaja, muu hulgas saia- ja koogiklassikat käsitleva «Küpsetaja käsiraamatu» autori Eva Pärteli vastlakuklitesse alati. Hea ja ehe tooraine on põhiline, ütleb ta. Ilmetust ja kuivast saiast muhedaks vahukoorekukliks tõesti ainest ei ole.

Tema Perenaise Pagariäris tehakse tellimisel näiteks ka minikukleid, mille tarvis võetakse umbes pingpongipalli mõõdus saiapallikestelt «mütsike» maha, uuristatakse sisu välja ning täidetakse õõnsus vaarikamoosi ja koheva vahukoorega. «Tulemuseks on väike ja mahlane amps, mis on iseäranis meeltmööda neile, kes palju saia süüa ei taha,» ütleb Pärtel. Samamoodi võib tavasuuruses kuklitelt sisu välja võtta – kes rohkem, kes vähem – ning õõnsusesse käepärast moosi ja vahtu löödud koort panna. Tuhksuhkur ja mandlilaastudki on lõppviimistluses pealeraputamiseks asjakohased.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles