Kas abielus olles võib teistega flirtida? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scott Griessel / PantherMedia / Scanpix

Puudutades viivuks tema kätt hakkavad sul kõhus liblikad lendama. Ta kiidab su kaunist naeratust ja tunned, et punastad. Kõik oleks tore, kui poleks üht suurt aga - ta ei ole sinu mees. On see süütu flirt või vihje lähenevale abielu purunemisele?

Dr Jessica Griffin ja Charles J. Orlando aitavad väljaandes fyi.tv välja selgitada, kuidas teha vahet mängulisel flirdil ja tulega mängimisel.

Kas märgates, et partner flirdib kellegi teisega, on aeg suhte üle järele mõelda?

Charles J. Orlando: «See on paras aeg, et oma kallimaga flirtimisest rääkida ja välja selgitada, mida flirt kummagi jaoks tähendab. Ütle ausalt välja, mis sind häirib ja uuri välja, mis eesmärgil partner teisega flirdib.»

Kas on olemas mingi universaalne lävi, millest üle astudes on flirt läinud liiale?

Jessica Griffin: «Inimesed flirdivad kogu aeg, aga väga erinevatel põhjustel. Mõnikord on see süütu  viis, kuidas kellegagi suheldes seostuda või kuidas oma enesehinnangut tõsta. Vahel on see ka võrdlemisi süütu vahend mingi tagamõtte teostamiseks - näiteks hotellis parema numbritoa saamiseks. Mida üks paar võib pidada oma suhtele kahjulikuks flirdiks, võib teise paari meelest olla täiesti süütu ja sõbralik käitumine.»

Millest aru saada, et flirt läheb liiale?

Griffin: «Mänguline tögamine võib olla täiesti ohutu, kui oskad piiri pidada, kuid selle taga võib olla ka seksuaalne tagamõte. See on see, mis võib probleeme tekitada. Alguses flirtimisega alanud suhtlus võib nõnda edasi areneda, et lõpuks lähevad piirid paigast.

Flirdist võib leida märke, mis annavad aimu, et see hakkab abielule halvasti mõjuma. Küsi endalt, kas sa teed seda salaja? On sel seksuaalne alatoon? Kas tunned end süüdi? Kas sa veedad selle inimesega rääkides suure osa oma ajast? Kas sa jagad selle inimesega oma elust asju, mida abikaasa ei tea? Kas teie vahel on tekkinud usalduslik lähedane suhe? Kas su abikaasa on selle vastu?

Kui vastasid nendele küsimustele jaatavalt, mängid tõesti lahutusega ja peaksid läbi mõtlema, mis eesmärk tegelikult on. Nii jääb mulje, et oledki juba oma kallimat petnud. Mitte küll füüsiliselt, aga emotsionaalselt.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles