Piilume presidendi vastuvõtu peolauale: millega üllatatakse külalisi sel aastal?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel aastal kostitati vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõtul külalisi enam kui 21 000 suupistega, mille maitsed olid justkui läbilõige Eestist. Ka varasematel aastatel on pidupäevatoidud alati teinud kummarduse klassikalistele eesti maitsetele. Millega üllatab president Kersti Kaljulaidi vastuvõtt?

Ilmselgelt jäävad konkreetsed suupisted siiski 24. veebruarini üllatuseks, kuid presidendi kantselei on nõus Postimehe lugejate jaoks natuke saladusteloori kergitama.

Presidendi kantselei kommunikatsiooninõunik Kaidi Aher sõnab, et vabariigi 99. sünnipäevaks valmistavad suupisteid seitse tippkokka. «Esindatud on ka 2016. aasta noorkoka, noorkondiitri ja koolikoka konkursside võitjad,» ütleb Aher, et ka noortele antakse võimalus särada.

«Selle aasta põhiülesandeks on väärtustada Eesti toorainet,» selgitab Aher, kuidas menüüks ideid korjati. «Valik tehti nii, et esindatud oleks võimalikult palju Eesti piirkondi.»

Kokku valmib sel aastal 14 300 soolast ja 4000 magusat suupistet.

Selleaastaste palade valmistamise eest hoolitsevad Keila-Joa mõisa peakokk Allan Oeselg, Saaremaa Spa hotellide Rüütli ja Meri peakokk Kristjan Janke, Terje Lindau restoranist Ruhe, Purtse mõisa peakokk Sigrid Välbe, Muraste kooli peakokk Jaanika Rist, Põhjala catering'i peakokk Dmitri Britikovski, Carmen Catering peakokk Jevgeni Sevtšuk ja aasta noorkokk 2016, Kristiina Sireli Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Magusad suupisted teevad valmis restorani Chez Andre peakokk Andrus Vaht ja Taimo Tamm Ida-Viru Kutsehariduskeskusest (Narva õppekoht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles