Seitse lihtsat viisi, kuidas ülesöömisest taastuda

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Kui sul on seljataga nädalavahetus, kus sai liiga palju mõnusaid praade vohmitud või oli ehk mõni sünnipäev, kus Rootsi laua taga liiale läksid, siis siin on seitse lihtsat viisi, kuidas esmaspäevahommikune ebamugav raskustunne lahendada.

1. Tee või kuum vesi. Kui sa tunned end väsinuna, siis tarbi küllaldaselt vett. Kui sa pigistad vette ka sidruni, aitab see kehal taas end paremini tunda. Eriti hea on roheline tee, lisa sellele head seedeabi, ingverit.

2. Kaerahelbepuder. Pärast rasvarohket menüüd on hea mõte päeva kiudainerikka roaga alustada. Lisa pudrule oma lemmikpuuvilja, et vitamiiniannust suurendada.

3. Peedid. See antioksüdantidest pungil köögivili teeb su maksale pai. Peedid aitavad puhastada verd ning teevad seega maksa töö keha toksiinidest vabastamisel lihtsamaks.

4. Värvilised köögiviljad. Kes ütles, et salatid peavad olema rohelised ja igavad? Rõõmsavärviliselt oranžid porgandid näiteks sisaldavad palju beetakaroteeni, mis aitab võidelda vabade radikaalidega.

5. Kala. Kui sa taastud tõsisest lihakoomast, siis vaata kergemate valguallikate poole. Vali kerge ja maitsev kalaroog!

6. Artišokid. Kui sa just ei uputa neid söödavaid õisi juustu ja majoneesi sisse, siis aitavad nad kenasti oma antioksüdantide armee abiga keha puhastada. Artišokid on ka diureetilise toimega, aidates lahti saada ebamugavast puhitustundest.

7. Greip. Greip ei tee head mitte ainult su siseorganitele, täites neid antioksüdantidega, vaid mõju avaldub ka välispidiselt – nahk suisa lööb särama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles