Kolm olulist küsimust seksi kohta, mis ennustavad suhteõnne

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MARKA / Alamy / Vida Press

Kristliku traditsiooni järgi peaksid noored kaotama oma süütuse alles pulmaööl. Kuigi tänapäeval on meie kultuuriruumis väheseid, kes seda järgivad, tasub siiski üle korrata, et inimese väärtus inimese või partnerina ei vähene sellest, kui ta enne pühendumist oma seksuaalsust avastab.

Psühholoog Eric Haseltine kirjutab väljaandes Psychology Today, et on tänu oma aastatepikkusele töökogemusele tuginedes jõudnud kindlale arusaamale, et õnne ja tervise jaoks on seksuaalne sobivus hädavajalik. Seetõttu tuleks endalt enne pikaajalisele suhtele pühendumist või abiellumist küsida need alljärgnevad kolm küsimust.

1) Kui sageli te kumbki seksi vajate?

Mõned inimesed on seksuaalsemad kui teised. Kui mõni vajab seksi kord või kaks päevas, siis mõni teine tunneb selle järele vajadust alles korra kuus. Keskmiselt tahetakse seksi kaks kuni kolm korda nädalas. 

Teoorias ei peaks see olema oluline (te võite hästi sobida ka teistel tasanditel: emotsionaalselt, vaimselt, intellektuaalselt), kuid praktikas on see elupartnerit otsides väga tähtis. Eriti siis, kui te saate lapsi. Suhte alguses tullakse tavaliselt teineteise soovidele palju rohkem vastu, kuid mida rohkem aega möödub, seda enam võtavad põhilised vajadused võimust. See, kes tunneb suurt vajadust seksida ühe või kaks korda päevas, läheb ajapikku väga õnnetuks, kui tema partner tahab seksida vaid korra kuus ja ei mõista tema vajadusi. Nii võib juhtuda, et suurema seksivajadusega inimene võtab armukese ja pere läheb lõhki.

2) Kui hästi te klapite suuruse ja kuju poolest?

Mõnel mehel on suur ja väga pikk erekteerunud peenis, mõnel aga lühem ja peenem peenis. Mõnel naisel on pikem ja laiem tupp kui teisel. Mõnel mehel on ettepoole kaardus peenis, mõnel tahapoole ja mõnel hoopis küljele hoidev peenis. Ka naistel on erinevad tupekanalid ja emakas võib olla nii ees- kui tagaseinas. 

Kõik need detailid ei peaks üldse olulised olema, kuid ometi on ikka! Kui suure ja jämeda peenisega mees võtab endale naiseks väikese tupega naise, on nende vahekord pea võimatu, sest see võib naise jaoks olla väga valus. Isegi kui ta abielu algusaastatel tuleb oma mehele vastu, kujuneb seks siis naise jaoks ebameeldivaks kogemuseks ja ta tahab seda järjest vähem. Samuti ei klapi seks suurema tupe ja väiksema peenisega mehe vahel, sest mõlemal võib olla raskusi vahekorrast naudingu saamisega. Ka peenise ja tupe kuju mängivad oma rolli, sest kui kokku satuvad ettepoole kaldus peenisega mees ja tagaseinas asetseva emakaga naine, võib peenis misjonäriasendis puutuda vastu naise emakakaela ja teha palju valu. Sel juhul tuleb paaril proovida erinevaid asendeid, et leida endale sobiv.

3) Kui kaua kulub kummalgi aega, et orgasmi saada?

Mõnel inimesel kulub orgasmi saamiseks 20-30 minutit, mõnel teisel aga vähem kui 6 sekundit. 

Tänapäeval on küll ravimeid, mis aitavad orgasmi saamist edasi lükata, kuid nende ravimite mõjul võib see aeg pikeneda vaid kolm kuni neli korda. See tähendab, et kuue sekundi asemel võib orgasmi edasi lükata 18 kuni 24 sekundini. Nii on seda ikkagi raske sobitada inimesega, kes ei jõua tippu enne poolt tundi. 

Mõnikord võib orgasmi jõudmise aeg ka vanemaks saades muutuda, aga kui seda ei juhtu, siis võib taas olla, et suhte alguses püüab kumbki teineteisele rohkem vastu tulla, aga ajapikku ei suudeta enam selle nimel pingutada. Ja kui silmapiirile ilmub sobivam seksuaalpartner, võib see suhte hävitada. 

Kas see siis tähendab, et enne abielu tuleb kindlasti seksida, et seksuaalses sobivuses täiesti kindel olla? 

Nii ja naa. Ajalooliselt on kokkulepitud abielud püsinud üsna hästi. Sel juhul seksivad paarid ainult pärast abiellumist. Kuna pere ja partneri austamine on neile väga tähtis, saavad nad hakkama nende kaartidega, mis on neile kätte jagatud ning annavad endast parima. Peamiselt toimivadki kokkulepitud abielud seetõttu, et seksuaalne rahuldus ei ole abielus esmatähtis. Kõige olulisem on pere.

Abielus sõltub õnn aga mitmetest asjaoludest. Peale emotsionaalse, vaimse, intellektuaalse ja majandusliku klapi tuleb suhtele ka palju kasuks, kui partnerite vahel on hea seksuaalne klapp. Eriti oluline on see siis, kui tahetakse lapsi, sest aja jooksul võib vastastikune sobivus muutuda. Pärast laste saamist võivad mõned naised olla seksist vähem huvitatud. Samuti mõjutab libiidot menopaus. Soost sõltumata mõjutavad aga seksuaalsust ka ravimid (näiteks antidepressandid), diabeet, südamehaigused, stress jpm. 

Kui sul on partner, kellega sobid ideaalselt kokku, siis tasub seda õnnist aega täiel rinnal nautida. Sellist suhet ei ole sugugi lihtne leida ja kui see ka praegu on tõesti rahuldustpakkuv, võib juhtuda, et ajaga midagi muutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles