Naine avastas ootamatul viisil rinnast tüki ja tahab teisi oma looga aidata

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hayley Browning / Facebook

Kolm nädalat tagasi diagnoositi Hayley Browningul rinnavähk. Kühmu rinnas avastas naine ise, aga hoopis ootamatus situatsioonis, mitte teadlikult rindu kontrollides.  

Kuigi Hayley kontrollis oma rindu regulaarselt duši all, nagu enamik naistele suunatud väljaandeid soovitab, siis tüki rinnas avastas ta hoopis pikali olles.

«Ma panin oma vasaku käe rinnale ja tundsin selles midagi, mis tegi haiget. Seejärel katsusin korralikumalt ja mõistsin, et see on ilmselt midagi tõsist. Ma kontrollisin rindu regulaarselt alati, kui ma pesemas käisin,» ütles 27-aastane naine MailOnline'ile.

Selleks et kasvatada naiste teadlikkust, võitis Hayley julguse kokku ja kirjutas oma loo Facebooki. «Ma lootsin, et jagades nippi, saan äkki päästa kellegi teise elu,» alustas naine kirjutist. «Ma ei oleks seda avastanud enne, kui oleks juba liiga hilja olnud. Isegi mu arst ei tundnud kühmu, kui ma seisin. Kui ma mõtlen sellele, kui pikk tee mind ees ootab, sealhulgas keemiaravi, siis ma tahaksin, et see sõnum jõuaks võimalikult paljudeni, et teisi aidata.»

Praeguseks on tema postitust jagatud juba üle 150 000 korra, vahendab Now To Love.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles